28. september 2021
Ved sidste års ?Halløj i havnen? var der tovtrækning over havnen, hvor DFeren Thomas Palmskov (tv) og borgmester Carsten Rasmussen (S) trak hinanden i havnen. Foto: Bjørn Armbjørn
gallery icon

Se billedserie

Ved sidste års ?Halløj i havnen? var der tovtrækning over havnen, hvor DFeren Thomas Palmskov (tv) og borgmester Carsten Rasmussen (S) trak hinanden i havnen. Foto: Bjørn Armbjørn
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byens høvdinger i kamp dagen efter sankthans

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byens høvdinger i kamp dagen efter sankthans
Næstved - 21. juni 2017 kl. 11:39
Af Niels Brande

I 1970'erne var den årlige Sankt Pauli-fest et tilløbsstykke i Næstved, hvor der i flere dage blev festet langs Kanalvej, mens tivoli snurrede og en ung trio kaldet Linie 3 morede publikum.

arrow Læs også: Festival fejrer Beethovens fødselsdag for fuld musik

I 2016 forsøgte Suså Havn med arrangementet »Halløj i havnen« at genoptage traditionen for en havnefest i Næstved, og i år gør de det igen.

Lørdag 24. juni bliver der således liv og glade dage fra formiddag til midnat i den lille træskibshavn, hvor Susåen bliver til kanal.

Dermed nærmer det sig med gentagelsen en tradition.

- Vi vil gerne på sigt have nogle af de andre aktører i byen med på denne fest, siger formand for Suså Havn, Jesper Depenau.

Sammen med JCI, Junior Champer Næstved, der er et netværk af yngre mennesker med formålet at udvikle bedre ledere, står Suså Havn for festen, der afholdes dagen efter sankthans, hvor der også er fest i havnen. Sidste år var »Halløj i havnen« først i august.

- Det handler om logistik. På denne måde skal vi ikke sætte telte op og have hele apparatet til at køre to gange, siger Jesper Depenau.

Sankthansfest har de holdt i seks-syv år efterhånden.

Det startede egentlig lidt tilfældigt, men er efterhånden blevet et tilløbsstykke, der snildt tiltrækker 600-800 mennesker.

- Vores sankthans startede med, at vi var en flok bådejere, der tændte et bål og sad med en flok håndbajere, da der pludselig stod 50 mennesker og kiggede med på bålet, fortæller formanden.

Siden er det blevet til et større arrangement med pølser, sodavand og snobrød til poderne.

Noget af det samme håber han sker med den genopståede havnefest.

Derfor håber han, at flere foreninger næste år vil bakke op og gøre festen større, så den måske endda kan vare fra fredag til søndag.

- Kultur er super fint, og det skal vi også have i byen, men der mangler også lidt et rum for almindelig morskab. Selvfølgelig holder vi festen for vores egen skyld her i havnen, men vi gør det også for Næstveds skyld, siger formanden, der er stolt af havnemiljøet, der tæller 30 skibe - alle af træ. Det er nemlig kravet for at ligge fortøjet i Suså Havn.

»Halløj i havnen« begynder kl. 10 med både hoppeborg og snobrød for børnene.

Dagen igennem vil der være en lang række aktiviteter, der både indebærer livemusik, matchrace, motorcykler, linedance og meget mere.

Sidste år var der arrangeret tovtrækning fra tømmerflåder mellem kommunens politiske fraktioner.

I år skal der i stedet spilles høvdingebold. Om det bliver socialdemokratiets høvding, Carsten Rasmussen, eller Venstres Kristian Skov-Andersen, der trækker sig sejrrigt ud af den kamp kommer an på, om de kan slå hinanden og holdene fra havnen og JCI.

Kl. 21 er der fakkeloptog til vands, hvor bådene sejler fra havnen til svingbroen og retur.

Har man lyst til at komme med, skal man medbringe sin egen redningsvest, så får man en tur. Hele programmet for havnefesten kan ses på www.facebook.com/SusaHavn.

arrow Se billeder: Hele verden vokser i Vibos Have
19. juni 2019 kl. 11:01 Opdateret: kl. 11:03
arrow Se billeder fra våd havnefest
26. juni 2017 kl. 08:50 Opdateret: kl. 08:50
arrow Annette Fredskov og Rune Thieme vil sammen løbe hele vejen til Paris
04. september 2014 kl. 08:06 Opdateret: kl. 14:52
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk