14. august 2020
Robert Fischers flotte luftfoto viser Munkebakken som den stadig ser ud i dag. I 2023 er der bygget endnu et campus på byens berømte bakke.
gallery icon

Se billedserie

Robert Fischers flotte luftfoto viser Munkebakken som den stadig ser ud i dag. I 2023 er der bygget endnu et campus på byens berømte bakke.
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byens berømte bakke får skåret endnu en luns

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byens berømte bakke får skåret endnu en luns
Næstved - 19. maj 2020 kl. 21:30
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Lad os værne om, hvad der er tilbage af Munkebakken.

arrow Læs også: Fra grillbar til statskundskab: Kurdisk flygtning scorer 12-taller

- Hvilken anden by på Næstved størrelse ville mon ødelægge et grønt åndehul midt i byen?

- Hvorfor må der ikke blive bare én ting tilbage i byen? Trolden er vel i vejen for parkeringsplads?

Sådan lyder det i nogle af de høringssvar som kommunen har modtaget efter den offentlige høring om byggeri af endnu et campus på Munkebakken.

Godt for byen

Men de lokale indsigelser får ikke politikerne til at ryste i bukserne.

Aftalen med Campus Absalon er forlængst underskrevet og i sommeren 2023, rykker kommende sygeplejersker, samt fysio- og ergoterapeuter ind i bymidten, som nærmeste nabo til Campus VUC.

Artiklen fortsætter under billedet

Billede

Munkebakken var byens folkepark. Her er vi til et stort offentligt møde i juni 1945. Foto: Næstved-arkiverne.


- Det er rigtig godt for Næstved og den vestlige side af Munkebakken er alligevel mest et krat af snebær og fyrretræer, så vi glæder os til at få endnu mere liv i byen, siger formanden for Plan- og erhvervsudvalget, Tina Højlund Pedersen (S).

Hun forsikrer, om at Munkebakken bevares, selvom der ryger en ny stor luns af det 48 meter sandbjerg, som er en del af Mogenstrup Ås, og i øvrigt blev folkepark i 1927.

- I de senere år er Munkebakken mest kendt for hashhandel og andre lyssky aktiviteter. Nu bliver der langt mere trafik og jeg tror at området kan udvikle sig, også rekreativt, siger udvalgsformanden.

P-pladser nok

Et enigt udvalg støtter forvandlingen af Munkebakken, og efter den offentlige høring er der nu fri bane for Campus Absalon til at realisere planerne om et stort campus i Teatergade, tæt på byens gamle rådhus og station.

- Et af de spørgsmål, der har meldt sig, er antallet af parkeringspladser tæt på campus. Men vi tror at det nye parkeringshus på Rampen, som også skal benyttes af Udlændingestyrelsen, kan dække behovet. Og jeg tror også at mange flere af de studerende vil tage toget, da det ligger så tæt på stationen, siger Tina Højlund Pedersen.

Større end VUC
Campus Absalon bliver med sine 8100 kvadratmeter betragtelig større end Campus VUC på 5000 kvadratmeter. Derfor opererer lokalplanforslaget med at Campus Absalon i stueplan graves ned i terræn og maksimalt bliver tre etager højt, da det ikke må overstige 41 meter i højden og dermed overstråle Rådhuset i Teatergade, der er 42 meter højt.

Lokalplanforslaget opererer med, at Munkebakken skal bestå som bynær park og samlingssted for folk i byen.

Derfor skal vi stadig kunne kravle helt til tops i tårnet på toppen af Munkebakken og se så langt øjet rækker.

Fladsåtrolden vil heller ikke blive berørt af byggeriet, så vi kan stadig blive viet af borgmesteren og foreviget foran byens berømte sagn-trold, opført af Arne Bang i 1935.

DN kom for sent

Når Campus Absalon står færdig rykker 1200 studerende og 80 undervisere op på Munkebakken, mens professionshøjskolens lokaler i sydbyen bliver sat til salg.

Blandt kritikerne af byggeriet er Danmarks Naturfredningsforening, som dog offentligt har erkendt, at de kom for sent ind i kampen om bevarelse af Munkebakken. Også omkringliggende naboer i ejerforeningen Kobberhjørnet og Teatergade frygter for larm, støv og støj, når der skal bankes spunsjern ned i byens gamle folkepark.

arrow Den store plan for city: Mere plads til liv i bymidten
20. juni 2020 kl. 21:17 Opdateret: kl. 11:55
arrow Benjamin er årets første HF-student fra VUC
19. juni 2020 kl. 13:15 Opdateret: kl. 12:25
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk