31. maj 2020
Flere buffet-restauranter i Næstved har valgt at lukke midlertidigt. Det gælder også Ilden på Dania. Foto: Robert Andersen
Flere buffet-restauranter i Næstved har valgt at lukke midlertidigt. Det gælder også Ilden på Dania. Foto: Robert Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Buffetrestauranter lukker under corona-krisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Buffetrestauranter lukker under corona-krisen
Næstved - 15. marts 2020 kl. 22:13
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er ikke mange, der tænker på at gå ud og spise og blande sig med andre folk i disse tider. En lang række restauranter har derfor taget konsekvensen og lukket ned. Det gælder blandt andet de populære familie- og buffet-restauranter, Ilden og Flammen i Næstved.

arrow Læs også: Ilden brænder videre efter konkursmareridt

- Vi har fulgt myndighedernes opfordring og lukket vores fire restauranter frem til 31. marts - også den i Næstved. Det er selvfølgelig hårdt for personalet, der er sendt på tvungen ferie uden løn, men de har alle udvist forståelse for det vi gør, fortæller indehaver af Restaurant Ilden, Frantz Weidemann.

Det bliver hårdt
Han tør ikke gætte på, hvad der vil ske, hvis coronavirussen ikke kommer under kontrol indenfor de næste par uger.

- Det spørger jeg også mig selv om. Det bliver hårdt for mange, og umiddelbart er der ingen økonomisk hjælp at hente udover at vi har fået henstand med næste moms-regnskab, siger Frantz Weidemann.

Også Flammen har lukket kædens 11 restauranter rundt i landet, foreløbig frem til torsdag den 26. marts.

- Vi lukker for at bidrage til bekæmpelsen af smittespredningen - for at beskytte både vores medarbejdere og vores gæster, og håber på forståelse, meddeler familien Sunddahl, der står bag den populære grillbuffet til storsultne danskere.

Også Jensens Bøfhus har valgt at lukke helt ned. De valgte dog til at starte med at indskrænke kapaciteten til max. 90 pladser og skabe plads mellem bordene. Men nu er det altså heller ikke muligt at spise der.

Tvungen ferie
Sundhedsmyndighederne opfordrer ikke ligefrem folk til at gå ud at spise under corona-krisen. Her hedder det, at folk i risikogruppen skal holde sig væk. Andre kan gøre det med forsigtighed, hvis der er god plads. Især skal man undgå buffeter, hvor mange mennesker benytter samme bestik til at tage mad, eller hvor en gæst kan være kommet til at hoste ud over maden.

For at undgå af restauranterne går helt i sort under corona-krisen indgik fagforbundet 3F torsdag en aftale med Horesta som betyder, at virksomheder i hotel- og restaurationsbranchen nu har mulighed for at sende deres medarbejdere på tvungen ferie. Det sker for at forhindre flere konkurser og fyringer.

arrow Der er stadig liv i Ilden
11. april 2020 kl. 07:30 Opdateret: kl. 18:40
arrow Ilden er slukket: Restaurantkæde ramt af konkurs
04. april 2020 kl. 16:06 Opdateret: kl. 15:56
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk