18. maj 2021
Özlem Cekic indbyder til kaffe for at bygge broer. Pressefoto
Özlem Cekic indbyder til kaffe for at bygge broer. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brobyggere vil den gode dialog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brobyggere vil den gode dialog
Opdateret 29. august 2016 kl. 06:53
Næstved - 26. august 2016 kl. 16:05
Af Kristian Willumsen

Brobyggerne har besøgt Næstved. De er en helt nystartet forening, der kæmper for en bedre dialog og mindre had mellem befolkningsgrupper og nationaliteter i Danmark. I går uddelte de flyers med kaffeinvitation. Kaffen skulle drikkes på Næstved Bibliotek, hvor der var dialog-møde. Brobyggerne har det tidligere folketingsmedlem for SF Öslem Cekic som forkvinde i bestyrelsen.

- Vi ønsker at, vi kan begynde at stoppe denne dæmonisering, der foregår mellem befolkningsgrupper i Danmark, og i stedet møde hinanden med åbne arme, siger Özlem Cekic.

Foreningen er en ikke parti-politisk forening og selvom Özlem Cekic fortsat er medlem af SF, har partiet ikke noget med foreningen at gøre.

- Jeg vil være politisk, til den dag jeg stiller træskoene. Det kan jeg ikke lade vær med, men aktiv partipolitik er jeg helt færdig med, siger hun.

Det var forkvinde Özlem Cekic, næstforkvinde Julie Bossow og bestyrelsesmed Liv Bobjerg, der i går havde taget turen til Næstved.

Første stop var asyllejren i byen. Brobyggerne havde ikke meldt deres ankomst, men blev i fin rød tråd med foreningens budskab mødt med åbne arme af både personale og beboere i lejren.

- For sure i will come, sagde Ahmet Acnime, efter han havde modtaget indbydelsen til kaffedialog på biblioteket. Han var ikke den eneste. Flyer efter flyer forsvandt og stemningen og ikke mindst dialogen var god.

Foreningen lancerede sig selv i onsdags på Facebook. I skrivende stund har den 2079 »likes«.

- Det er jo en rigtig fin start, og det viser, at interessen, for det vi laver, er til stede, siger næstforkvinde Julie Bossow.

Målet på sigt er, at foreningen skal sprede sig og vokse sig større.

Foreningen håber, at man en dag vil kunne se et Brobyggerne Sydsjælland, Brobyggerne Nordsjælland, Brobyggerne Midtjylland og så videre.

På Brobyggernes Facebook- side er der lagt en formålserklæring for foreningen ud. Nogle af tiltagene lyder således:

- Vi vil med konkrete arrangementer fremme dialogen mellem befolkningsgrupper.

- Vi vil inspirere, støtte, opfordre og uddanne borgere til at være brobyggere.

- Vi vil blande os i debatten for at sikre en demokratisk samtale med plads til forskelligheder og uenigheder.

Visionen er et samfund med plads til forskelligheder og uenigheder, hvor alle føler sig velkomne i en demokratisk samtale, som er både kritisk og konstruktiv.

I går blev første spadestik til Brobyggernes visioner så taget i Næstved. Det skete med besøget i flygtningelejren, et besøg til barakkerne på Skyttemarksvej og ikke mindst kaffe og dialog på Næstved Bibliotek.

Du kan læse mere om foreningen på Facebook-siden: Foreningen Brobyggerne.

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk