10. juli 2020
Britta Nielsen er sigtet for blandt andet at have overført penge, der skulle være gået til Næsteds aller svageste borgere, til sin private konto. Foto: Scanpix
Britta Nielsen er sigtet for blandt andet at have overført penge, der skulle være gået til Næsteds aller svageste borgere, til sin private konto. Foto: Scanpix
Foto: PHILL MAGAKOE/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Britta-sagen trækker tråde fra Sydafrika til Næstved

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Britta-sagen trækker tråde fra Sydafrika til Næstved
Opdateret 09. februar 2019 kl. 12:28
Næstved - 09. februar 2019 kl. 10:56
Af Anna C. Møhl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Satspuljemidler, der burde være gået til sociale projekter i Næstved, havnede i stedet på den 64-årige tidligere betroede medarbejder i Socialstyrelsen, Britta Nielsens bankkonto.

arrow Læs også: Britta-sagen går uden om Næstved

Det mener Socialstyrelsen, som efter lang tids gravearbejde har identificeret de modtagere af tilskud fra Satspuljen, der ser ud til at være blevet snydt.

Britta Nielsen er sigtet for at have svindlet for mindst 111 millioner kroner fra den såkaldte Satspulje, der ellers skulle støtte samfundets svageste. I alt nåede Britta Nielsen ifølge sigtelserne at foretage mindst 272 ulovlige transaktioner i årene fra 2002 og frem til 2018. Hun havde blandt andet adgang til styrelsens mest vitale systemer hjemmefra.

Fredericia, Jammerbugt, København, Næstved, Holstebro og Roskilde kommuner, Region Midtjylland, Region Syddanmark, Danske Døves Landsforbund og Cystisk Fibrose Foreningen har tilsyneladende fået mindre udbetalt, end de egentlig havde fået tildelt, oplyser Socialministeriet.

Økonomidirektør i Næstved Kommune, Steen Andersen, siger til Sjællandske, at han ikke kender beløbet, som den nu svindel-tiltalte Britta Nielsen kan have snydt sociale projekter i Næstved for.

Da den såkaldt Britta-sag kom frem i offentligheden i efteråret 2018, blev medarbejdere i Næstved Kommune spurgt, om de på nogen måde havde haft mistanke om, at der manglede penge fra Socialstyrelsens Satspuljemidler til samfundets aller svageste.

- Ingen fandt noget mistænkeligt, men det bliver da interessant at se, hvad Socialstyrelsen har gravet frem, siger Steen Andersen.

Han ved heller ikke, hvilke tilskudsmodtagerne ikke fik fået, hvad de rent faktisk var blevet bevilget.

- Det er jo som at lede efter en nål i en høstak, siger Steen Andersen.

Først, når Næstved Kommune får en henvendelse fra Socialstyrelsen, vil det står klart, hvor stort beløbet er og hvilke projekter, der er gået glip af tilskud.

- For mig handler det om, at vi skal have ryddet helt op efter den her svindelsag, og en del af den oprydning handler om at få pengene tilbage til dem, der kan være blevet snydt, siger børne- og socialminister Mai Mercado (K) i en pressemeddelelse.

Svindlen er ifølge sigtelsen sket i perioden fra 2002 til 2018, hvor Britta Nielsen sygemeldte sig og få dage senere blev meldt til politiet af Socialstyrelsen.

Med den danske presse i hælene blev Britta Nielsen anholdt i Sydafrika og siden udleveret til retsforfølgelse i Danmark.

arrow Døve og alvorligt syge har penge til gode i Britta-sagen
08. februar 2019 kl. 12:01 Opdateret: kl. 12:02
arrow Roskilde har penge til gode i Britta-sagen
08. februar 2019 kl. 12:01 Opdateret: kl. 13:01
arrow Socialminister er lettet over anholdelse af svindelmistænkt
05. november 2018 kl. 09:57 Opdateret: kl. 09:58
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk