26. februar 2020
Britta Nielsen skrevet flere mails til Næstved Kommune om et socialt projekt. Men psykisk sårbare i Næstved er ikke blevet snydt i den såkaldte Britta-sag.
Britta Nielsen skrevet flere mails til Næstved Kommune om et socialt projekt. Men psykisk sårbare i Næstved er ikke blevet snydt i den såkaldte Britta-sag.
Foto: PHILL MAGAKOE/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Britta-sagen går uden om Næstved

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Britta-sagen går uden om Næstved
Næstved - 16. februar 2019 kl. 13:31
Af Anna C. Møhl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den efterhånden navnkundige Britta Nielsen, der er tiltalt for at have svindlet med midler, der skulle være gået til sociale projekter, har ikke snydt nogen i Næstved.

arrow Læs også: Britta-sagen trækker tråde fra Sydafrika til Næstved

Det står klart efter hendes tidligere arbejdsgiver Socialstyrelsen har rettet henvendelse til Næstved Kommune.

Det skriver Sjællandske.
Styrelsen har tilsyneladende en mistanke om, at et Næstved-projekt, der skulle hjælpe psykisk syge ud af ensomhed og isolation i hjem, har fået færre statslige støttekroner, end bevillingen lød på. Underforstået, at den ellers så betroede medarbejder Britta Nielsen havde sendt færre penge til Projekt »Isolerede sindslidende i egen bolig« end egentlig bevilget og omdigeret resten til sin private bankkonto.

Britta Nielsener er sigtet for at have svindlet for mindst 111 millioner kroner fra den såkaldte Satspulje, der ellers skulle støtte samfundets svageste.

I alt nåede Britta Nielsen ifølge sigtelserne at foretage mindst 272 ulovlige transaktioner i årene fra 2002 og frem til 2018. Hun havde blandt andet adgang til styrelsens mest vitale systemer hjemmefra.

Næstved Kommune kan nu afkræfte Socialstyrelsens mistanke.

Psykisk sårbare i Næstved er ikke blevet snydt.

Projekt »Isolerede sindslidende i egen bolig« løb over tre år og styrelsen udbetalte i alt 1,125 million kroner til Næstved Kommune.

I 2015 sluttede projektet og da regnskabet blev gjort op, var forbruget reelt 300.000 kroner mindre end forventet. Størstedelen af beløbet kom aldrig til udbetaling. Forklaringen på mindreforbruget er, at én medarbejder ud af fire blev syg tidligt i projektperioden, og stillingen blev ikke genbesat.

Beløbet har fået alarmerne til at bimle, da Socialstyrelsen efter Britta Nielsens fyring og hendes efterfølgende spektakulære flugt og anholdelse i Sydafrika, har udløst en jagt på de forsvundne satspuljemillioner.

I en redegørelse til Byrådet i Næstved kan man læse den ikke uvæsentlige detalje, at korrespondancen om Projekt »Isolerede sindslidende i egen bolig« foregik mellem Næstved Kommune og Britta Nielsen. Eller BN, som hun omtales.

At Britta Nielsen var godt inde i papirgangene, er der ingen tvivl om.

Et overskydende beløb fra projektet på 60.000 fik Næstved Kommune lov til at beholde. Men Britta Nielsen forlangte til gengæld en revisorpåtegning, da projektet for længst var afsluttet. Næstved Kommune valgte at sende pengene tilbage, da beløbet ikke stod mål med, hvad det ville betyde af bureaukrati.

»Vi er naturligvis ikke bekendt med hvad ministeriet har anvendt de 300.000 kr. til, som Næstved Kommune ikke har fået til projektet. Næstved Kommune mener ikke, at vi er blevet snydt for midler i dette projekt«, skriver direktør Jakob Lundberg i sin redegørelse til Byrådet.

arrow Døve og alvorligt syge har penge til gode i Britta-sagen
08. februar 2019 kl. 12:01 Opdateret: kl. 12:02
arrow Roskilde har penge til gode i Britta-sagen
08. februar 2019 kl. 12:01 Opdateret: kl. 13:01
arrow Socialminister er lettet over anholdelse af svindelmistænkt
05. november 2018 kl. 09:57 Opdateret: kl. 09:58

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk