20. juli 2019
Kommunen har indefrosset din grundskyld frem til 2021.Og du skal først betale stigningen tilbage den dag huset skal sælges. Foto: Lars Skov
Kommunen har indefrosset din grundskyld frem til 2021.Og du skal først betale stigningen tilbage den dag huset skal sælges. Foto: Lars Skov
Foto: Fotograf Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brev om grundskyld udløser telefonstorm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brev om grundskyld udløser telefonstorm
Næstved - 22. januar 2019 kl. 09:14
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter 20 minutter med en ventetone i røret tager Thomas Gaard telefonen. Han sidder i Team Opkrævning i Næstved Kommune og har hele morgenen haft travlt med at forklare boligejere, hvad det er for et brev kommunen har sendt dem via e-boks.

Brevet hedder: Årsopgørelse af lån til betaling af stigninger i grundskylden og viser, hvor stort et beløb kommunen har indefrosset af stigningen i grundskyld. Forklaring følger her:

- Hvis du som boligejer skal betale mere i grundskyld end sidste år, indefryses stigningen automatisk, forklarer Thomas Gaard og fortsætter.

- Årsagen til lånet skyldes, at regeringen i 2018 har vedtaget en ny lov, som betyder, at en eventuel stigning i grundskylden frem til 2020 ikke skal betales her og nu, men først når du sælger din bolig. Lånet gælder for alle boligejere, der har oplevet en stigning i grundskylden fra 2017-2018, siger Thomas Gaard.

Det lån, der står på din årsopgørelse, er rente og gebyrfrit frem til år 2021. Her har du mulighed for at udtræde af ordningen.

- Så kan du vælge mellem at betale lånet uden renter og gebyrer, eller fortsætte i ordningen, men så er det ikke længere rente- og gebyrfrit, forklarer Thomas Gaard.

Ifølge Boligejernes Videnscenter, Bolius, er Næstved en af de 46 kommuner, hvor grundskylden stiger i 2019. Der er dog tale om meget beskedne stigninger, som ikke sender dig fra hus og hjem. I Næstved er stigningen i gennemsnit på 110 kr., viser statistikken.

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk