26. november 2020
Næstveds borgmester Carsten Rasmussen mener, at det er et godt tidspunkt at få udført opgaver i kommunen, mens så mange medarbejdere er sendt hjem. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Næstveds borgmester Carsten Rasmussen mener, at det er et godt tidspunkt at få udført opgaver i kommunen, mens så mange medarbejdere er sendt hjem. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmestre lover hjælp til virksomheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmestre lover hjælp til virksomheder
Opdateret 25. marts 2020 kl. 19:58
Næstved - 25. marts 2020 kl. 18:22
Af Ulrik Reimann

Flere lokale håndværksfirmaer oplever i denne coronatid, at telefonen ringer sjældnere end normalt. De oplever markant nedgang i ordrerne, og der kommer kun få nye opgaver ind. Det betyder, at medarbejdere allerede er blevet opsagt, og fyringstruslen er stigende. Kalundborgs borgmester lover opbakning - det samme gør Næstveds borgmester Carsten Rasmussen (S).

arrow Læs også: Håndværkerglæde over hurtige kommunale udbud

- Vi er 52 i Electricom lige nu, men hvis der ikke kommer nye ordrer meget snart, i løbet af den kommende uge, så er jeg nødt til indrette mandskabsstyrken efter forholdene, oplyser direktør Per Junge.

I Multi-Tech har man allerede været nødt til at afskedige fem, men beskæftiger stadig mellem 110 og 115 medarbejdere:

- Telefonen er ret stille. Der kommer ikke mange nye ordrer ind, lyder det fra direktør Niels Jørgensen

I Houg Tømrer- og Snedkerfirma er der også sendt en håndfuld medarbejdere hjem, fortæller direktør Ole Houg Larsen:

- Vi er 30 i firmaet aktuelt, og det er en usikker tid. Endnu ser det nogenlunde ud, men vi ved ikke, hvor vi står om en måned.

Ingen hjælp fra pakker

Ingen af de tre direktører har mulighed for at benytte hjælpepakker med midlertidig lønkompensation til virksomheder med fyringstruede medarbejdere. Ordningen gælder nemlig for virksomheder, der er ekstraordinært hårdt økonomisk ramt som følge af coronavirus/covid-19, og som derfor står over for at varsle afskedigelser for minimum 30 procent af medarbejderstaben eller mere end 50 ansatte.

Til gengæld glæder direktørerne sig over meldingen fra borgmester Martin Damm om, at kommunen vil fremrykke så mange opgaver som overhovedet muligt, fordi det ifølge borgmesteren giver »rigtig god mening samfundsøkonomisk«.

Borgmester griber ind

Avisen har også talt med Næstved Kommunes borgmester Carsten Rasmussen (S) om, hvorfor kommunen har udsat håndværksopgaver på en skole i kommunen.

- Dét undrer mig meget. Der kan være en eller anden praktisk årsag, men jeg kan ikke se, hvorfor opgaven ikke skulle kunne løses nu. Det vil jeg tale med Multi-­Tech direktøren om i dag, så der kan komme gang i den opgave hurtigst muligt, siger Næstveds borgmester.

Carsten Rasmussen understreger, at man i Næstved Kommune er meget opmærksom på, at håndværksvirksomhederne har brug for opbakning, og derfor fremrykker Næstved Kommune så mange opgaver som muligt.

Næstved-borgmesteren siger også, at det netop i en tid, hvor det kommunale personale er hjemsendt, er en god tid at få udført opgaver, fordi det giver en mindre risiko for smitte.

arrow Hjælp til erhvervslivet: Kompensation eller fyring
28. marts 2020 kl. 04:43 Opdateret: kl. 17:34
arrow Citychef er usikker på hjælp til butikker i bymidten
23. marts 2020 kl. 19:58 Opdateret: kl. 11:07
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk