22. juni 2021
Borgmester Carsten Rasmussen badede sig i ros efter han har landet et historisk budgetforlig, som strækker sig over to år. Hans evner til at skabe et nærmest hyggeligt forhandlingsklima anerkendes bredt i byrådet. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Borgmester Carsten Rasmussen badede sig i ros efter han har landet et historisk budgetforlig, som strækker sig over to år. Hans evner til at skabe et nærmest hyggeligt forhandlingsklima anerkendes bredt i byrådet. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmesteren skamrost for solidt politisk håndværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Borgmesteren skamrost for solidt politisk håndværk
Næstved - 08. oktober 2020 kl. 11:00
Af Anna C. Møhl

Ingen forsømte lejligheden til at skamrose borgmester Carsten Rasmussen (S) for at have stået i spidsen for at forhandle et historisk budget i Næstved Kommune, da byrådet tirsdag aften debatterede de kommende to års økonomi.

arrow Læs også: De Radikale er klar til valget: Her er kandidaterne

Budgettet er unikt, da det strækker sig over to år, men også fordi pengene sidder løst efter en udligningsreform. Der er sat ekstra mange penge af til ældre, børn og sårbare børn og unge, men også til lejrskole til skoleelever, whistleblowerordning og flere cykelstier. Dækningafgiften - særskat til virksomheder - afskaffes og der er sat penge af til at støtte kampen for en motorvej mellem Næstved og Rønnede.

Halvborgerlig provinssocialdemokrat

Venstres selvudnævnte politiske chefanalytiker, Søren Revsbæk, kom med den mest velformulerede og skarpe ros til borgmesteren for at lande det historiske budgetforlig.

- Du har som borgmester lavet et rigtig godt stykke politisk håndværk. Du har fuldstændig fået pacificeret venstrefløjen, der i praksis har stemt for at dækningsafgiften afskaffes. Når Enhedslisten op til valget næste år kræver mere grøn omstilling, kan du sige, at økonomien ligger fast. Som politisk analytiker, så må man sige, at du er et hestehoved foran i valgkampen, sagde han og beskrev Carsten Rasmmusen som en »halvborgerlig provinssocialdemokrat«.

Begrebet »godt politisk håndværk« gik igen utallige gange i den to timer lange debat om kommunens husholdningsbudget. Hele vejen rundt i salen blev borgmesteren rost for år efter år at evne at få alle partier til at stemme for budgetterne.

Flere gange blev det antydet, at med det toårige forlig, har Carsten Rasmussen udmanøvreret oppositionens mulighed for at lave overbudspolitik, når valgkampen for alvor sætter ind i efteråret 2021.

Svært at stemme nej

Trods den åbenlyse respekt for Carsten Rasmussens strategiske evner, så har han ikke vundet kommunalvalget 16. november 2021. Endnu.

- Jeg sover med støvlerne på i forhold til valgkampen, sagde han.

Den radikale Lars Hoppe Søe var tidligere kendt for at være en af borgmesterens største kritikere. Det er han ikke længere.

- Det er vanskeligt ikke at stemme ja til budgettet og kæmpe ros til borgmesteren for, at vi slipper for et valgkampsbudget næste år. Godt politisk håndværk. Imponerende, hr. borgmester, sagde han.

Kun otte ud af byrådets 31 medlemmer undlod at tage ordet og lovprise borgmesteren. Budgettet behandles sidste gang 27. oktober.

arrow Nye Borgerlige buldrer frem: Kim Erik fik nok af De Konservative
30. oktober 2020 kl. 22:01 Opdateret: kl. 11:33
arrow Sidste DFer forlader byråd: Konservative scorer mandatet
22. september 2020 kl. 04:19 Opdateret: kl. 17:54
arrow Generationsskifte: Helge Adam Møller takker af
09. august 2020 kl. 00:20 Opdateret: kl. 16:41
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk