24. juni 2021
Borgmester Carsten Rasmussen (S) kalder uledsagede flygtningebørns vilkår på Lesbos for umenneskelige. Foto: Thomas Olsen
Borgmester Carsten Rasmussen (S) kalder uledsagede flygtningebørns vilkår på Lesbos for umenneskelige. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester vil have børn ud af flygtningelejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Borgmester vil have børn ud af flygtningelejr
Næstved - 21. november 2020 kl. 07:30
Af Anna C. Møhl

Er der noget, der kan gøre borgmester Carsten Rasmussen (S) oprigtigt forarget, så er det at se den danske regering passivitet, mens uledsagede flygtningebørn er spærret inde på den græske ø Lesbos under kummerlige forhold.

arrow Læs også: Brand i skraldespand
Byrådsbeslutning

På tirsdag skal byrådet drøfte en opfordring fra Mellemfolkelig Samvirke om at Næstved sammen med andre kommuner presser regeringen til at tage imod 300 uledsagede flygtningebørn.

- I nogle kommuner nøjes borgmesteren med at komme med en positiv tilbagemelding, men jeg synes det er godt signal at sende, at vi har byrådets opbakning, siger Carsten Rasmussen.

Flere borgmestre har sagt nej til at lægge pres på regeringen. Argumentet er, at det ikke er en kommunal opgave at definere danske flygtningepolitik.

- Men det er vigtigt at sætte fokus på problemet. Det gør en forskel, siger Næstveds borgmester.

Børn er gidsler

Flere end 12.000 mennesker på Lesbos stod uden tag over hovedet, efter at den store flygtningelejr Moria brændte ned 9. september. Siden da er der blevet opført en ny lejr, som kritiseres for at være endnu mere kummerlig.

- Børnene er gidsler i en konflikt, som er skabt af voksne og det er ganske umenneskeligt at se på, siger Carsten Rasmussen.

Kom nu Danmark

11 europæiske lande har meldt ud, at de vil deles om at tage imod 400 uledsagede børn fra Lesbos.

Under flygtningekrisen i 2015-2016 blev lejren på Lesbos, der ligger tæt på Tyrkiets kyst, et samlingspunkt for flygtninge og migranter, som forsøgte at komme til Europa. Herunder godt 3.000 børn.

Den danske regeringen har sendt 22,4 millioner kroner i ekstraordinær hjælp til Grækenland efter brandene i flygtningelejren. Regeringen holder fast i, at den ikke vil deltage i at fordele asylansøgere mellem EU-landene og frygter, at det vil få endnu flere ud på menneskesmugleres farlige rejser over Middelhavet i gummibåde.

- Børn skal ikke leve i en flygtningelejr og regeringen skal slet ikke tøve. Vores dør står åben i Næstved, siger Carsten Rasmussen.

arrow Skænderi stak helt af: Mand brændte sit eget hus ned til grunden
01. december 2020 kl. 20:10 Opdateret: kl. 12:49
arrow Lokalråd om vildt boligbyggeri: De skal være så velkomne
18. november 2020 kl. 07:19 Opdateret: kl. 15:52
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk