26. maj 2019
Hvis Region Sjælland vil overdrage de gamle historiske bygninger til kommunen til en rimelig pris - og helst helt gratis - er borgmester Carsten Rasmussen (S) villig til at se på om Medicinsk-historisk Museum kan reddes. Foto: Anna C. Møhl
Hvis Region Sjælland vil overdrage de gamle historiske bygninger til kommunen til en rimelig pris - og helst helt gratis - er borgmester Carsten Rasmussen (S) villig til at se på om Medicinsk-historisk Museum kan reddes. Foto: Anna C. Møhl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester vil gerne overtage truet museum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester vil gerne overtage truet museum
Næstved - 10. november 2018 kl. 20:45
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Medicinsk-historisk Museum er truet af lukning, når Region Sjælland trimmer sygehuset og sælger ud af overflødige bygninger. I Næstveds ældst bevarede sygehusbygning, det tidligere Præstø Amts Sygehus fra 1817, ligger det lille museum, der drives af frivillige pensionerede og passionerede overlæger og farmaceuter. De bliver dermed gjort hjemløse, men ifølge borgmester Carsten Rasmussen (S) vil kommunen gerne se på, om det er muligt at redde museet.

- Det er klart, at vi ikke vil betale millioner for den gamle sygehusbygning. Men kan vi få en fornuftig forhandling med Region Sjælland om overtagelse af den gamle historiske bygning, synes vi skal se på om det er muligt at overtage den, siger Carsten Rasmussen.

Han understreger, at byrådet ikke er indviet i planerne, men han tror på velvilje i byrådssalen, når det kommer til redning af det lille lukningstruede museum.

- Det er et dejligt sted, der bliver drevet af frivillige, så hvis Region Sjælland vil overdrage os bygningerne, er jeg villig til at se på om vi kan stå for driften, siger Carsten Rasmussen.

I udspillet fra Region Sjælland er Medicinsk-historisk Museum blevet tilbudt at flytte til det nye supersygehus i Køge - et udspil som museumsbestyrelsen høfligt men bestemt har takket nej til. Bestyrelsesformand Carl Eli Olsen er begejstret over borgmesterens udmelding.

- Jamen, det er da en utrolig glædelig nyhed. Det er jo det vi har drømt om, siger den pensionerede overlæge.

Næstveds ældst bevarede sygehusbygning fra 1817 er kategoriset som bevaringsværdig, men ikke fredet.

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk