20. januar 2021
Borgere kan i fremtiden blive tilset af en læge på skadestuen på Næstved Skadestue i alle døgnets 24 timer. Foto: Jens Wollesen
Borgere kan i fremtiden blive tilset af en læge på skadestuen på Næstved Skadestue i alle døgnets 24 timer. Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester jubler: Læger på skadestuen døgnet rundt skaber tryghed i Næstved

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester jubler: Læger på skadestuen døgnet rundt skaber tryghed i Næstved
Næstved - 14. august 2019 kl. 20:55
Af Mia Than West

Fra 1. oktober vil der være lægebemanding døgnet rundt på skadestuen på Næstved Sygehus. Politikerne i Region Sjællands forretningsudvalg har givet grønt lys til at afsætte tre millioner kroner i år og yderligere 10 millioner kroner årligt fra 2020 til at udvide den nuværende lægebemanding i Næstved og Roskilde.

arrow Læs også: Døgnåbne skadestuer er »sognerådspolitik«

Det betyder, at der fremover vil være en læge til stede på skadestuen alle døgnets 24 timer og ikke kun mellem klokken 12 og 22 som nu. Det glæder borgmester i Næstved Carsten Rasmussen (S).

- Det har vi jo sådan set arbejdet for, siden Næstved Sygehus mistede sin funktion som akutsygehus. Det er super, super godt både for bosætningen, borgerne og virksomhederne, siger han til Sjællandske.

Et utryghedsmoment
Skadestuen i Næstved er i forvejen døgnbemandet af behandlersygeplejersker. Selv om Region Sjælland vurderer, at det blot er tre til syv patienter, der vil få glæde af, at der fremover også vil være en læge til stede mellem klokken 22 og 12, er Carsten Rasmussen ikke i tvivl om, at det vil få stor betydning for borgerne og ikke mindst skabe mere tryghed.

- Jeg kan stadig høre på borgerne, at det har været et utryghedsmoment, at der ikke er læger døgnet rundt. Behandlersygeplejerskerne er rigtig dygtige, men der er bare noget tryghed, hvis det er en læge, der er til stede, siger Carsten Rasmussen og påpeger, at det ikke kun er til gavn for borgerne, men i den grad også virksomhederne i området.

- Det er et kæmpe problem for virksomhederne. De er bekymrede for, hvis en medarbejder kommer til skade i dagtimerne, så skal de helt til Slagelse, forklarer han.

arrow Dyr skadestue-løsning er tiljublet og udskældt
20. august 2019 kl. 08:23 Opdateret: kl. 08:38
arrow God beslutning om læger på skadestuen
18. august 2019 kl. 00:15 Opdateret: kl. 14:32
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk