27. marts 2019
Projektet omfatter tre punkthuse med hver 12 ældreboliger.
gallery icon

Se billedserie

Projektet omfatter tre punkthuse med hver 12 ældreboliger.
Foto: jx7x8o
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgermøde om Fensmarks sundhedshus og bofællesskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgermøde om Fensmarks sundhedshus og bofællesskab
Næstved - 14. juni 2018 kl. 21:00
Af Helle Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Som direktør Hans Larsen fra Fensmark Brugsforening bebudede ved nytårstid, vil man her til sommer igen bruge kræfter på planerne om at bygge sundhedshus og bofællesskab for seniorer.

arrow Læs også: Debat: Vi elsker duften af mad

Politikerne i Plan- og Ejendomsudvalget har netop sagt god for det lokalplanforslag, som Fensmark Brugsforening står bag, og det sendes i høring i 10 uger fra den 27. juni til den 4. september, når det også har været gennem Økonomiudvalget og byrådet.

- Det er et spændende projekt, som får fuld opbakning fra hele udvalget, siger Daniel Lillerøi (S), formand for Plan- og Ejendomsudvalget i Næstved Kommune.

Sammenlægningen af de kommunale tandplejeklinikker rundt omkring på skolerne til en stor klinik på Parkvej for år tilbage gjorde det nemmere for kommunen at få personale til klinikken. På samme vis forventer han, at det bliver nemmere at skaffe personale til et moderne sundhedshus med mange forskellige funktioner og kollegaer frem for mindre lægepraksis.

- Jeg tænker, at det er den vej, vi må gå, for at skabe nogle attraktive faglige miljøer, siger udvalgsformanden.

Selv om grunden på Ahornvej er på hele 10.500 kvadratmeter, bliver der brug for at hæve bebyggelsesprocenten fra de nuværende 40 til 60, ligesom det også kræver tilladelse til byggeri i 12 meters højde mod nu 8,5 i den gældende kommuneplan for området.

Her er lavet en række skyggediagrammer, og det nye byggeri skulle ifølge Næstved Kommunes vurderinger ikke betyde væsentlige forringelser af nærområdets dagslysforhold.

- Det kan man diskutere nærmere i høringsperioden, men man behøver jo ikke tillade en højde på 12 meter i de yderste byggefelter på grunden, siger Daniel Lillerøi.

Sundhedshuset bliver på ca. 2450 kvadratmeter og skal indeholde træningscenter, åbne rådgivninger og konsultationer, forskellige behandlere, café, undervisnings- og mødelokaler samt alment praktiserende læger og speciallæger.

Sundhedshuset placeres ud mod Ahornvej med en forplads ved hovedindgangen. Forpladsen får holdepladser for f.eks. taxa, ambulancer og korttidsparkering.

Seniorbofællesskabet bliver i alt på ca. 4.420 kvadratmeter og består af tre selvstændige punkthuse med12 helårsboliger i hvert hus.

- Vi har udviklet projektet, men det er ikke os, som skal stå bygge det, understreger Hans Larsen, som tilbage i 2012 købte grunden med det gamle plejehjem og rev bygningerne ned.

Han vil derfor ikke give noget bud på, hvornår byggeriet kan gå i gang. Det er op til den investor, som i givet fald bygger det.

Uanset hvad bliver der borgermøde om planerne, som de er beskrevet i lokalplanforslaget, torsdag den 16. august kl. 18-19 i brugsforeningens stråtækte bygning ved gadekæret.

arrow Debat: Man har et standpunkt til man tager et nyt
17. november 2018 kl. 11:56 Opdateret: kl. 10:32
arrow Aktive seniorer skal befolke ny bydel
19. juni 2018 kl. 14:00 Opdateret: kl. 10:27

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk