26. oktober 2020
Center for Handicap og Psykiatri går nu på jagt efter et egnet lokale til det nye borgerhus. Det skal være et sted centralt i Næstved by. Foto: Helle Hansen
Center for Handicap og Psykiatri går nu på jagt efter et egnet lokale til det nye borgerhus. Det skal være et sted centralt i Næstved by. Foto: Helle Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgerbutik til unge med problemer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgerbutik til unge med problemer
Næstved - 16. september 2019 kl. 21:30
Af Robert Andersen

Det er ikke helt på plads endnu, for der er ikke fundet et egnet sted, til det man kalder en borgerbutik. Og en butik er måske at tage munden for fuld, for der er intet at købe, til gengæld kan man få hjælp, hvis det kniber lidt eller meget med at få livet til at hænge sammen eller give mening.

arrow Læs også: Borgerbutik til unge med problemer åbner til februar

Tanken er, at man - primært unge - bare kan gå ind fra gaden og tale med personalet, om emner der for eksempel kunne handle om trivselsproblemer, psykiske problemer, eller hvis man er ensom og har svært ved at skabe relationer.

Omsorgs- og Forebyggelsesudvalget har godkendt, at Center for Handicap og Psykiatri går videre med planen og finder et egnet lokale til den såkaldte borgerbutik et sted centralt placeret i Næstved by.

- Vi håber på, at det bliver en succes, men det skal evalueres om tre måneder, siger Michael Perch (S), formand for udvalget.

Håbet er, at de unge mennesker vil komme i butikken, og at de vil gøre det i tide, så deres problemer endnu ikke er vokset sig for store.

Udvalget har været på tur til Esbjerg og Fredericia, hvor de har lignende ordninger, hvor de unge bare kan gå ind fra gaden og få hjælp uden at skulle visiteres først - og erfaringerne er gode.

Det er Center for Handicap og Psykiatri, der skal finansiere projektet, men der bliver ikke tilført flere penge.

arrow Nyt center åbner: Hjælp på vej til seksuelt misbrugte
14. december 2019 kl. 16:14 Opdateret: kl. 13:11
arrow Hjælp efter skoletid: Nu starter Åben Vejledning
03. december 2019 kl. 15:06 Opdateret: kl. 11:07
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk