15. januar 2021
Jernbanegade 10 er efterhånden et knudepunkt for kommunens unge - med og uden problemer. Til  januar flytter CSM - Center for Seksuelt Misbrugte også ind i bygningen.Foto: Mia Than West
Jernbanegade 10 er efterhånden et knudepunkt for kommunens unge - med og uden problemer. Til januar flytter CSM - Center for Seksuelt Misbrugte også ind i bygningen.Foto: Mia Than West
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgerbutik til unge med problemer åbner til februar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgerbutik til unge med problemer åbner til februar
Næstved - 17. december 2019 kl. 07:18
Af Robert Andersen

Borgerbutikken i Næstved ser ud til at blive en realitet. Og den kommer til at ligge i Jernbanegade 10 - der hvor Ungdomshuset også har til huse.

arrow Læs også: Nyt center åbner: Hjælp på vej til seksuelt misbrugte

Omsorgs- og Forebyggelsesudvalget besluttede 2. september, at administrationen skulle arbejde videre med planen, om at skabe et sted hvor unge med forskellige problemer skulle kunne komme lige ind fra gaden. Nu er der kommet lidt med kød på butikken.

Planen er, at borgerbutikken åbner i uge seks - det er i begyndelsen af februar. Åbningstiden vil være tirsdag og torsdag mellem kl. 14 og 17.

Borgerbutikken får en prøveperiode på tre måneder, og derefter skal ideen evalueres. Udvalget har tidligere været på tur til Esbjerg og Fredericia, der har lignende ordninger, hvor de unge bare kan gå ind fra gaden og få hjælp uden at skulle visiteres først - og erfaringerne er gode.

- Nu er det vigtigt, at vi kommer i gang, har udvalgsformand Michael Perch (S) tidligere sagt til Sjællandske.

Den primære målgruppe er unge mennesker med forskellige problemer - andre borgere er dog også meget velkomne.

Det kunne være unge med psykiske og psykosociale vanskeligheder, forholdsvis velfungerende og som kan klare sig med begrænset støtte til at mestre hverdagen. De unge kan ffor eksempel have udfordringer som: ADHD, indlæringsvanskeligheder, Asperger syndrom eller følelsesmæssige problemer.

Det kunne også være unge, som har vanskeligt ved at passe deres uddannelse - måske på grund af angst, social utryghed eller utilpashed. Det er unge som formentlig stadig bor hjemme hos forældrene, men er over 18 år.

Målgruppen kunne også være unge, der kæmper med mistrivsel, præstationskultur, følelsesmæssige udfordringer, manglende selvværd og har vanskeligt ved at indgå i sociale relationer. Eller forældre til unge der ønsker råd og vejledning om de unges problemer, når de oplever, at opgaven er for svær.

arrow Hjælp efter skoletid: Nu starter Åben Vejledning
03. december 2019 kl. 15:06 Opdateret: kl. 11:07
arrow Borgerbutik til unge med problemer
16. september 2019 kl. 21:30 Opdateret: kl. 13:23
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk