27. september 2020
Torsdag morgen blev Retten i Næstved evakueret, fordi der var blevet sendt en bombetrussel til stedet. Foto: Simon Ydesen
Torsdag morgen blev Retten i Næstved evakueret, fordi der var blevet sendt en bombetrussel til stedet. Foto: Simon Ydesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bombetrussel sender retten på overarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bombetrussel sender retten på overarbejde
Næstved - 07. august 2020 kl. 04:43
Af Kim Palm

Den anonyme bombetrussel mod retten i Næstved koster spildt arbejdstid og belaster en i forvejen fyldt og presset rets-kalender.

arrow Læs også: To teenagere erkender kokainsalg fra lejlighed

Byretspræsident Alex Elisiussen måtte torsdag sende samtlige 70 medarbejdere hjem efter at der natten forinden var indløbet en kortfattet e-mail med ordlyden »Der er anbragt en bombe på 2. sal.«

Dermed blev bygningen evakueret, medarbejderne blev sendt ud i solen og 18 straffesager og seks civilsager blev suspenderet på ubestemt tid, mens politiets bomberyddere gennemgik bygningen - uden at finde spor af sprængfarlige stoffer.

- Selvom vi er blevet bevilget mere mandskab i form af tre ekstra dommere er det svært at få kabalen til at gå op, så jeg regner med at vi må placere sagerne på tidspunkter, hvor andre sager er blevet aflyst, siger Alex Elisiussen.

Retten har i forsommeren også måtte tage lørdage i brug for at få banket puklen af sager ned på et acceptabelt niveau.

Det er corona-pausen, som reelt lukkede retten fra 11. marts og frem til 1. maj, der er skyld i den store pukkel af ubehandlede retssager. Og derfor kommer en spildt arbejdsdag med en falsk bombetrussel særdeles ubelejligt for retten i Næstved.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi meddeler, at de betragter sagen mod stor alvor, og arbejder nu videre på at identificere den gerningsmand, der stod bag den falske bombetrussel.

arrow 60-årig i opkald til 112: - Jeg er kommet til at kværke min kone
14. august 2020 kl. 11:59 Opdateret: kl. 16:26
arrow Havde stoffer og bat i bilen
04. august 2020 kl. 17:10 Opdateret: kl. 12:44
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk