16. oktober 2021
Der er dømt ballade i LLO, hvor afdelingen i Nykøbing rykker for medlemskartoteket, mens Næstved-afdelingen har meldt falstringerne til politiet. Her er Karl-Erik Rasmussen og Charlotte Basie fra den nu ekskluderede Næstved-afdeling. Foto: Kim Palm
Der er dømt ballade i LLO, hvor afdelingen i Nykøbing rykker for medlemskartoteket, mens Næstved-afdelingen har meldt falstringerne til politiet. Her er Karl-Erik Rasmussen og Charlotte Basie fra den nu ekskluderede Næstved-afdeling. Foto: Kim Palm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Boligballade: Lejere betaler til ekskluderet forening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Boligballade: Lejere betaler til ekskluderet forening
Næstved - 21. november 2020 kl. 16:51
Af Kim Palm

Balladen fortsætter i LLO, efter at landsledelsen har taget det helt usædvanlige skridt at ekskludere lokalafdelingen i Næstved.

arrow Læs også: Ny lejerforening tager kampen op mod LLO

Det betyder, at lejere, der søger hjælp i organisationen, nu havner i Nykøbing Falster, der har overtaget samtlige nye sager. Men i Nykøbing rykker man fortsat Næstved-afdelingen for de verserende sager. Og da man i Næstved fortsat nægter at udlevere medlemskartoteket, har det efterladt lejerne i ingenmandsland.

- Det betyder, at de medlemmer, der var med i LLO i Næstved, stadig betaler til den nu ekskluderede afdeling, hvis det sker via kortbetaling. De er efterladt faderløse, og de skal selv rette henvendelse til Næstved for at få deres penge tilbage, siger formand for LLO Nykøbing Falster, Carsten Olsen.

Han pointerer, at ingen bliver efterladt på perronen, og de er velkomne i Nykøbing, som vil arbejde gratis med de verserende lejesager i Næstved-området.

Modsat mener den nu ekskluderede afdeling i Næstved, at Nykøbing-afdelingen systematisk har hugget deres medlemmer og har derfor meldt falstringerne til politiet.

- Der går heller ingen penge ind på vores konto. Det er direkte forkert, siger formanden for den tidligere Næstved-afdeling, Karl-Erik Rasmussen.

Kendt for ballade

Det er langtfra første gang, at der er dømt ballade i LLO. Tilbage i 2018 brød Slagelse-afdelingen ud af Lejernes Landsorganisation i protest mod centralisering og mangel på engagement i lejeforholdene i provinsen.

- Vi kan bare konstatere, at der fortsat er folk, der arbejder for splittelse i LLO. Den form for mudderkastning er vi glade for, vi ikke længere er en del af, siger Jan Grabas fra Næstved, der efter mange år som frivillig i lokalafdelingen fik nok af politisk fnidder og i stedet tog til Lejernes Hus i Slagelse, som også har åbnet kontor i Næstved.

Det er langtfra kun i Næstved, at LLO har problemer. Tilbage i 2016 gjorde afdelingen i Sønderborg oprør mod landsledelsen og forlod organisationen efter en årelang konflikt med landsledelsen. Også afdelinger i Århus, Esbjerg og Randers har meldt sig ud af organisationen.

Lejernes Landsorganisation blev stiftet i 1966 ved en sammenlægning af to tidligere konkurrerende lejerorganisationer.

arrow Efter beskyldninger om fusk: Nu er forening tilbage i byen
19. marts 2021 kl. 04:23 Opdateret: kl. 20:33
arrow Debat: LLO Næstved siger tak og takker af
26. november 2020 kl. 10:15 Opdateret: kl. 10:03
arrow Debat: Fik hjælp fra LLO til huslejenedsættelse
24. november 2020 kl. 17:30 Opdateret: kl. 10:03
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk