13. august 2020
Fire-årige Xina brølede et vigtigt budskab ud gennem en lille papmegafon, da forældre og pædagoger sloges for bedre normeringer til de mindste.Fotos: Kim Palm
gallery icon

Se billedserie

Fire-årige Xina brølede et vigtigt budskab ud gennem en lille papmegafon, da forældre og pædagoger sloges for bedre normeringer til de mindste.Fotos: Kim Palm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børnekamp for flere pædagoger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børnekamp for flere pædagoger
Næstved - 02. juni 2019 kl. 19:42
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Er der en voksen tilstede?, brølede fire-årige Xina gennem en pap-megafon søndag eftermiddag på Axeltorv.

arrow Læs også: BUPL om ekstra penge til børn: Det rækker jo ingenting

Og der kunne snildt have været plads til flere voksne - og børn - sådan en lummer sommer-søndag i hjertet af byen, da engagerede forældre og pædagogorganisationen BUPL havde kaldt til demonstration for bedre normering i kommunens daginstitutioner.

For det halter gevaldigt i Næstved, i hvert fald hvis man spørger Betina Vincent Andersen, lokalformand for 3.300 pædagoger i Faxe,

Guldborgsund, Næstved, Køge, Ringsted, Stevns, Lolland og Vordingborg.

- Hvis vi tager Næstved, så siger 82 procent af pædagogerne, at de - på en tilfældig dag i marts måned - stod alene med en hel børnegruppe i perioder i løbet af dagen. På landsplan var tallet 66 procent. Det betyder, at fire ud af fem pædagoger i Næstved i perioder står alene med en børnegruppe, lød det fra Betina Vincent Andersen.

Hun efterlyste bedre normeringer i Næstved, selvom byrådet sidste år gav fire millioner kroner ekstra til normeringer i kommunens daginstitutioner.

- De penge som byrådet tilførte, har ikke været nok til at ændre på forholdene. Der skal mange, mange flere penge til, lød budskabet fra den lokale BUPL-formand, der kræver, at der skal være én voksen til tre vuggestuebørn og én voksen til seks børnehavebørn.

Formand for kommunens børne- og skoleudvalg, Lars Hoppe Søe (RV), erkender at Næstved halter bagefter. Men løsningen ligger på Christiansborg og ikke i byrådssalen i Teatergade i Næstved.

- I Næstved bruger vi 300 millioner kroner på området. Det svarer til 66.000 kroner pr. barn. Dermed leverer Næstved en service under landsgennemsnittet. Jeg så gerne 50 til 55 nye stillinger. Men det kræver at politikerne på Christiansborg tilfører området yderligere to milliarder kroner, sagde den radikale udvalgsformand.

arrow Debat: Konsulenter skal ikke spares væk
23. maj 2019 kl. 20:54 Opdateret: kl. 12:59
arrow BUPL-formand: Det er alarmerende
21. maj 2019 kl. 21:36 Opdateret: kl. 13:10
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk