29. oktober 2020
Bertel Hansen er formand for Fuglebjergegnens lokalhistoriske forening, som der med hans egen gode vilje går rigtig meget tid med.SN-Billed.fotonavn:- Vi er 130 medlemmer i øjeblikket, fortæller han.
SN-Billed.fotonavn:
gallery icon

Se billedserie

Bertel Hansen er formand for Fuglebjergegnens lokalhistoriske forening, som der med hans egen gode vilje går rigtig meget tid med.SN-Billed.fotonavn:- Vi er 130 medlemmer i øjeblikket, fortæller han. SN-Billed.fotonavn:
Foto: Josefine Klitgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børnebørn, vindruemark og lokalhistorie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børnebørn, vindruemark og lokalhistorie
Næstved - 25. oktober 2013 kl. 06:00
Af Josefine Klitgaard

Fuglebjerg: De mørkebrune øjne udstråler en ro og tilfredshed, der ikke er alle forundt.

Bertel Hansen stoppede for tre år siden med at arbejde. I 42 år har han hver dag passet sit job hos Fuglebjerg - og efter sammenlægningen Næstved Kommune.

arrow Læs også: Forening klar med lokal historie på skrift for 42. gang

- Jeg tror det er vigtigt at have nogle interesser ved siden af sit arbejde. Det er svært at kaste sig ud i noget helt nyt i sin tredje alder, siger Bertel Hansen og uddyber:

- Jeg synes, når jeg kigger mig omkring i landskabet, at nogle har brugt alle deres kræfter på arbejdsmarkedet, så tilværelsen som pensionist ikke bliver så indholdsrig.

Det gælder nu ikke for Bertel Hansen selv, for indhold mangler der ikke noget af i den pensionist-tilværelse, som han lever i dag.

Huset på Skovhusvej i Sandved har været den faste base i det meste af den 66-åriges liv. De to børn Rikke og Jakob er for længst fløjet fra reden og har stiftet deres egne familier, imens hustruen Solveig Hansen hele tiden har været her. Den slanke og smilende kvinde holder sig under Sjællandskes besøg mest i baggrunden.

Bertel Hansen sidder i sin lænestol, imens han fortæller om sit liv. På den ene væg hænger et ur, som hans forældre fik i bryllupsgave. En gang i timen lyder en behagelig klokke, der minder én om at tiden går. På den anden væg hænger de i alt fem børnebørn i alle aldre, og når man ser ud af vinduet ser man en lang række vinranker.

Læs hele artiklen i Sjællandske fredag.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk