2. juli 2020
Lige bort set fra nogle indbyrdes placeringer, kommer legepladsen til at se nogenlunde sådan her ud, dog formet mere organisk.Foto: Hampus
Lige bort set fra nogle indbyrdes placeringer, kommer legepladsen til at se nogenlunde sådan her ud, dog formet mere organisk.Foto: Hampus
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børn skal kravle på havnens siloer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børn skal kravle på havnens siloer
Næstved - 21. august 2019 kl. 11:55
Af Ida Steenfeldt Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter fire år på tegnebrættet kan opsætningen af Næstveds nyeste legeplads endelig begynde. Legepladsen er inspireret af forskellige, ikoniske bygninger i Næstved.

arrow Læs også: Debat: Åbent brev til borgmester og kommunaldirektør

Det betyder, at rutsjebanen skal symbolisere transportbåndet fra Kraftcentralen, de to markante siloer på havnen bliver lavet i størrelsesforholdene 1:6, og bliver udstyret med en klatrevæg, og legepladsens armgang er inspireret af havnekranen.

Med inspiration fra Næstveds historiske udvikling som industriby, er legepladsen, som skal lægge ved den fritlagte Suså, klar til at blive opstillet og snart leget på. Selve elementerne er lavet i træ, og skal som det sidste blot sættes op på pladsen om en måneds tid.

Inden sandkasse og hængebro kan sættes op, skal alle sikkerhedsforanstaltningerne på legepladsen dog anlægges.

Landskabsarkitekt Grith Neel Andersen, der har været med siden projektets start, fortælle at der i forbindelse med sikkerhed på legepladsen er blevet tænkt praktisk og langsigtet.

- Faldunderlaget er af gummi, fordi det holder længe, og fordi det bliver liggende, til forskel fra eksempelvis grus, som skubber sig og skal rives på plads, forklarer hun.

Derudover vurderer hun også, at det passer bedre til legepladsens udtryk, end andet faldunderlag ville gøre. Der har også været begrænsninger til hvor høje, og dermed størrelsesmæssige virkelighedstro, elementerne på legepladsen måtte være. Alligevel er konstuktionerne blevet genkendelige fra bybilledet.

- Elementerne på pladsen er unikke og enestående, siger Grith Neel Andersen.

Grith Neel Andersen fortæller, at legepladsen har kostet omkring 1,4 millioner i alt.

Pengene til legepladsen er blandt andet fundet igennem Grøn Ordning. Det er en tilskudsordning som kommuner kan få gavn af, når der bliver sat store vindmøller op i kommunen. I Næstved Kommune har man bestemt at disse penge skal gå til friluftsaktiviteter, som for eksempel en legeplads.

- Jeg har været med til at anlægge flere legepladser, men det her er klart den største, og jeg synes virkelig at vi får en masse for pengene, siger hun.

arrow Omdiskuteret legeplads indvies når træer er plantet og stier anlagt
03. november 2019 kl. 07:14 Opdateret: kl. 17:38
arrow Debat: Ny legeplads er placeret forkert af flere grunde
18. oktober 2019 kl. 15:48 Opdateret: kl. 09:08
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk