23. oktober 2021
38-årige Bo ?Bobo? Frederiksen har efterhånden samlet en større bunke af t-shirts fra 20 år som frivillig på Grøn Koncert. Han har t-shirts fra de fleste år siden 1998, selv om nogle stykker fra 00?erne er gået tabt i en kælder under et skybrud. Det ærgrer ham. Fotos: Niels Brande
gallery icon

Se billedserie

38-årige Bo ?Bobo? Frederiksen har efterhånden samlet en større bunke af t-shirts fra 20 år som frivillig på Grøn Koncert. Han har t-shirts fra de fleste år siden 1998, selv om nogle stykker fra 00?erne er gået tabt i en kælder under et skybrud. Det ærgrer ham. Fotos: Niels Brande
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: »Bobo« har været til Grøn Koncert 150 gange

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

»Bobo« har været til Grøn Koncert 150 gange
Næstved - 15. juli 2017 kl. 20:04
Af Niels Brande

Når der lørdag 29. juli er Grøn Koncert i Holsted, bliver det en helt særlig dag for 38-årige Bo »Bobo« Frederiksen, der gennem 20 år har været frivillig på den store festival. Selv om han nu bor i København, er han opvokset i Næstved og det er derfor noget særligt at komme hjem til Næstved med turkaravanen, hvor hans mor stadig bor, og hans lokale venner kigger forbi festivalpladsen.

arrow Læs også: Næstved er det nye grøn

- Der bliver i hvert fald delt mange krammere ud den dag, siger Bo Frederiksen.

I år bliver det dog noget helt særligt, for 29. juli bliver hans koncertdag nr. 150 som frivillig. Det svarer til mere end fem måneders Grøn Koncert samlet, siden han som 18-årig var med for første gang.

De første år boede han i Næstved, men i dag bor han på Østerbro og arbejder for DLG som kontraktafvikler. Efter to årtier har han haft mange vilde musikoplevelser, og han har svært ved at skelne årene fra hinanden.

Nogle oplevelser har dog brændt sig godt fast. For eksempel blev han engang på den sidste spilledag i København impulsivt bedt om at sætte sig ned med en af hans venner og skrive en takketale. Den skulle de holde, når de lidt senere skulle overrække »respektprisen« til bandet Magtens Korridorer - vel at mærke foran 30-40.000 tilskuere. Respektprisen gives til de musikere, der har gjort det bedst for de frivillige under turnéen.

Lige inden han skulle på scenen, stødte han på komikeren Simon Juul, der også var konferencier. Bo Frederiksen hev fat i ham for at få et godt råd om, hvordan man skal holde en mikrofon, for det havde han aldrig prøvet før.

Det gik dog alt sammen, og oplevelsen fik ekstra stor betydning senere hen.

- Min ven gik desværre hen og døde af kræft for nogle år siden, så det er et godt minde nu at have den her laminerede tale, siger Bo Frederiksen.

Onsdag 19. juli mødes holdet, og dagen efter går det løs med den første af otte koncertdage landet over med blandt andre The Minds of 99, Rasmus See­bach og L.O.C på scenerne. Læs mere i Sjællandske lørdag.

arrow Hvor er du Bro ?
16. juli 2017 kl. 07:21 Opdateret: kl. 16:23
arrow Firma har fod på sikkerheden til Grøn Koncert
15. juli 2017 kl. 16:39 Opdateret: kl. 14:52
arrow Rødovre-artist skal spille på Grøn Koncert
05. juli 2017 kl. 12:46 Opdateret: kl. 10:33
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk