13. juli 2020
Bo Søsted bor på Enø og er helt afhængig af hjælp døgnet rundt. Her sammen med sin respiratorhjælper, Lone Kühnell. Foto: Kim Palm
gallery icon

Se billedserie

Bo Søsted bor på Enø og er helt afhængig af hjælp døgnet rundt. Her sammen med sin respiratorhjælper, Lone Kühnell. Foto: Kim Palm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bo har behov for hjælp døgnet rundt: Frygter for fremtiden når broen lukker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bo har behov for hjælp døgnet rundt: Frygter for fremtiden når broen lukker
Næstved - 07. oktober 2019 kl. 05:50
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hjemmeplejen får alvorlige udfordringer med handicappede og plejekrævende borgere, når Græshoppebroen lukker for al kørende trafik i september næste år.

arrow Læs også: Lænket til kørestol på Enø: Livet er værd at kæmpe for

En af udfordringerne bliver Bo Søsted. Han er ramt af nervesygdommen ALS, der har frarøvet ham evnen til at tale og bevæge sig. Han bor på Enø og er helt afhængig af hjælp døgnet rundt.

- Jeg har respirator. Det betyder jeg har en respiratorisk hjælper tilknyttet mig 24 /7. Jeg har træning af en ergoterapeut og fysioterapeut tre gange om ugen. Og jeg får besøg af hjemmeplejen klokken 9, 14, 17, 21, 01, 03, 05 og 07, fortæller Bo Søsted gennem sin øjenstyrede skrivetavle, der forvandler ord til bogstaver - og tale.

Næstved Kommune har endnu ikke afgjort, hvad der skal ske med de mest plejekrævende borgere på Enø. Foreløbig har kommunen meddelt, at en af hjemmeplejens biler vil holde på øen. Med i overvejelserne er også at flytte nogle af de mest plejekrævende til særlige aflastningspladser på plejehjem, mens brorenoveringen står på.

- Det er slet ikke afgjort endnu. Det vigtigste er, at vi er tidligt ude og sammen kan finde de rigtige løsninger, siger Torben Kelm Danielsen, centerchef fra Trafik & Ejendomme i Næstved Kommune.

Græshoppebroen i Karrebæksminde lukker for kørende trafik fra den 7. september til 4. oktober 2020. Mens broen renoveres vil det kun være muligt at gå eller cykle fra Sjælland til Enø.

arrow Bo taler med øjnene: Har behov for hjælp døgnet rundt
08. oktober 2019 kl. 08:00 Opdateret: kl. 11:58
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk