4. august 2020
Der er foredrag på Næstved Museum om grundlæggerne af Herlufsholm Birgitte Gøye og Herluf Trolle  onsdag den 22. januar. Foto: Kim Rasmussen
Der er foredrag på Næstved Museum om grundlæggerne af Herlufsholm Birgitte Gøye og Herluf Trolle onsdag den 22. januar. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Birgitte Gøye og Herluf Trolle på museet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Birgitte Gøye og Herluf Trolle på museet
Næstved - 13. januar 2020 kl. 13:27
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skulle man nævne ét celebrity-par i 1500-tallet, kunne valget sagtens være faldet på Birgitte Gøye og Herluf Trolle. De to grundlagde tilbage i 1565 den traditionsrige Herlufsholm Skole i Næstved, som i dag er Danmarks største kostskole.

arrow Læs også: Kostelever efter indsamling: Man får en forståelse af verden

Birgitte Gøye og Herluf Trolle havde begge tæt tilknytning til kongehuset og den øvrige adel og begik sig derfor i den grad på datidens bonede gulve. Måske netop derfor står Herluf Trolle som idealet af en renæssancens adelsmand: Standsbevidst, retsindig, kongetro, modig og from - idealer som Herlufsholm Skole i høj grad bygger på den dag i dag.

Men hvad med Birgitte Gøye? Og hvorfor er det lige, at vi stadig husker lige netop disse to og ikke andre af de den tids betydningsfulde adelsfolk? Til foredraget »Historien om Birgitte Gøye og Herluf Trolle« vil museumsinspektør Susanne Outzen fortælle hele historien om de to 1500-tals celebrities, om deres tid, deres betydning og deres eftermæle.

Foredraget finder sted på Næstved Museum, Ringstedgade 4 onsdag den 22. januar fra klokken 19 til 20.30. Dørene åbner klokken 18.30 og lukker 18.55. Billetter kan købes på www.naestved-museum.dk eller i døren.

arrow Forstander på Herlufsholm: Personlig udvikling er vejen frem
30. juli 2019 kl. 13:57 Opdateret: kl. 10:46
arrow Rektor forlader Herlufsholm: Udskiftet efter blot tre år
30. juli 2019 kl. 05:53 Opdateret: kl. 19:37
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk