2. juli 2020
Det er ikke kun katte, der får glæde af mere fjernvarme i Næstved by. Det gør varmekunderne også. Varmenregningen falder med mindst 10 procent, når man skifter gasfyret ud med fjernvarme.  Foto: Mikael Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Det er ikke kun katte, der får glæde af mere fjernvarme i Næstved by. Det gør varmekunderne også. Varmenregningen falder med mindst 10 procent, når man skifter gasfyret ud med fjernvarme. Foto: Mikael Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billigere fjernvarme banker naturgas ud af byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billigere fjernvarme banker naturgas ud af byen
Opdateret 12. november 2019 kl. 06:05
Næstved - 12. november 2019 kl. 04:45
Af Anna C. Møhl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Naturgassen skal ud af fyrrummene i Næstved. Ind i rørene skal der komme fjernvarme, som kommer fra afbrænding af affald på AffaldPlus' forbrændingsanlæg.

arrow Læs også: AffaldPlus udvider nummerpladeaflæsning

Næstved Fjernvarme har i næsten to år ventet på en afgørelse fra Energiklagenævnet. Den er netop kommet. Næstved Fjernvarme må gerne tilbyde 1.650 husstande fjernvarme. Det var ellers det statsejede Dansk Gas Distribution, der sendte Næstved Kommunes tilladelse til fjernvarme i endnu flere områder, til Energiklagenævnet. Men nu har Energiklagenævnet slået fast, at Næstved Kommunes oprindelige afgørelse og beregninger af projektet er korrekte.

Dermed kan Næstved Fjernvarme arbejde videre.

Direktør i Næstved Fjernvarme, Jens Andersen, oplyser, at fjernvarme er mindst 10 procent billigere end den mere miljøbelastende naturgas.

- Det er godt, at kommunens afgørelse er blevet stadfæstet. Det giver op mod 1.650 husstande mulighed for at skifte fra naturgas til fjernvarme, og dermed bidrage til den grønne omstilling, siger formand for Byrådets tekniske udvalg Helle Jessen.

arrow Haveaffald lugter fælt - vind skal bære den væk
17. december 2019 kl. 19:44 Opdateret: kl. 12:38
arrow Haveaffald er skyld i fæl stank
22. november 2019 kl. 10:04 Opdateret: kl. 08:45
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk