16. oktober 2019
Foto: Preben Madsen/Media Næstved
gallery icon

Se billedserie

Foto: Preben Madsen/Media Næstved
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Overskuelige oversvømmelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Overskuelige oversvømmelser
Næstved - 30. oktober 2017 kl. 11:26
Af Esben Thoby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var søndag frygt for, at store vandmasser fra Smålandsfarvandet skulle skabe massive oversvømmelser i og omkring Karrebæksminde. Heldigvis gik det ikke så slemt, hvilket også skyldtes de mange forholdsregler, man havde taget på forhånd.

arrow Læs også: Kanal Kroen endnu en gang oversvømmet

Frivillige fra både Næstved og Faxe havde i løbet af dagen fyldt sandsække, som blev udleveret fra Stejlepladsen. En stor del af dem aftog Kanal Kroen belært af januar måneds oversvømmelse.

- Vi havde luret sidste gang, hvor vandet kom ind, så vi vidste bedre, hvor vi skulle lægge vores indsats denne gang. Der kom kun et par centimeter vand ind, men det er selvfølgelig også ret irriterende, når det hele skal fjernes igen, fortæller forpagter Malene Hansen.

Køleskabe og andre elektroniske apparater var på forhånd blevet rykket op fra gulvene, så der gik ikke noget i stykker ved oversvømmelsen - men Kanal Kroens udestue holder lukket de næste par dage, mens den tørrer. Selve restauranten har åbent som normalt.

- Jeg fik lov at komme hjem og sove et par timer i løbet af natten, så jeg kunne være frisk til i dag (mandag, red.) men de to andre, der gik her og fjernede vand, var først færdige klokken 8 mandag morgen, beretter Malene Hansen.

I løbet af søndagen fulgte indsatsleder Erik Andersen fra Midt- og Sydsjællands Brand & Redning udviklingen i vandstand time for time. Han kunne klokken 23.15 konstatere, at strømmen begyndte at vende, ligesom vandstanden langsomt begyndte at falde. Yderligere indsats blev derfor afblæst.

Karrebæksminde slap således med mindre oversvømmelser uden de store skader denne gang. En mindre båd skyllet op på kajkanten ved brohuset var umiddelbart den mest dramatiske hændelse.

arrow Boliger på Enø og Kærebæksminde sikres mod oversvømmelse
29. oktober 2017 kl. 20:22 Opdateret: kl. 20:30
Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk