25. februar 2020
Marius på seks år fisker for første gang, og han var heldig at få bid. En fin rimte, som slap med skrækken og blev sat i vandet igen. Fotos: Jan Jensen
gallery icon

Se billedserie

Marius på seks år fisker for første gang, og han var heldig at få bid. En fin rimte, som slap med skrækken og blev sat i vandet igen. Fotos: Jan Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Marius første fisk får smilet frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Marius første fisk får smilet frem
Opdateret 17. oktober 2019 kl. 11:11
Næstved - 16. oktober 2019 kl. 19:39
Af Jan Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Har du en orm i lommen?
Spørgsmålet kommer fra en knægt, der kommer løbende med fiskestangen under armen, mens han holder en krog mellem tommel- og pegefinger. Den kommunale fiskeguide sætter ormen på krogen, og så er den lille purk væk igen.

Vandet er brunt og uklart i Susåen denne onsdag, men fiskene er sultne, og der høres med jævne mellemrum glædesudbrud langs den fritlagte Suså.

Næstved Kommune er medlem af Fishing Zealand, og det samarbejde byder igen i år på en gratis fiskeoplevelse i efterårsferien.

Marius Fasmer-Jensen spejder efter sit flåd. Den seksårige dreng fisker for første gang, og efter blot en halv time sker det utrolige. Flådet forsvinder og dukker op til overfladen igen, hvilket får far Martin til at mærke efter i stangen.

- Jeg tror, der er bid... nu skal du bare have linen ind.

Marius smiler, men lader sig ikke stresse af sin far. Marius spoler linen ind - stille og roligt. Far mærker efter igen, og nu er der ingen livstegn, men bedst som forventningerne er nedtonet kommer den lille rimte til syne i overfladen, og en af Næstved Kommunes fiskefolk kommer til undsætning og hjælper debutanten med at få fisken af.

Marius smiler. Han er stolt og næsten lamslået, da han lader sig fotografere til avisen med sin første fisk.

Lars Weidekamp er projektleder i Næstved Kommune, og han er meget tilfreds med, at der er dukket de første 30 fiskeinteresserede op.

- Mange trodser vejret, og faktisk regner det jo ikke lige nu. Vi er glade for at se børnene. Der er også flere piger imellem. Det er dejligt, selvom jeg måske afslører mig selv i at være lidt gammeldags tænkende. Men det er vigtigt, at vi får de unge interesserede i at fiske. Det er god fritidsbeskæftigelse, og det passer ind i Fishing Zealands arbejde med at pleje fiskebestanden og turismen, siger Lars Weidekamp.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk