29. maj 2020
Rovdyr i cirkus har været forbudt i over 50 år herhjemme, og nu ser det ud til, at elefanter, zebraer og søløver også snart kommer på den sorte liste. Foto: Esben Thoby
gallery icon

Se billedserie

Rovdyr i cirkus har været forbudt i over 50 år herhjemme, og nu ser det ud til, at elefanter, zebraer og søløver også snart kommer på den sorte liste. Foto: Esben Thoby
Foto: Esben Thoby
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Enøs eminente elefantvask

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Enøs eminente elefantvask
Opdateret 17. juli 2018 kl. 16:27
Næstved - 17. juli 2018 kl. 16:18
Af Esben Thoby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Folkevandringen væk fra Enø Strand og hen imod Stejlepladsen den lumre tirsdag formiddag indikerede, at noget stort skulle til at ske.

arrow Læs også: Billeder og video: Elefanterne fik deres sidste bad

Og stort var det i mere end en forstand: De tre elefanter Lara, Jenny og Djungla fra Cirkus Arena var nemlig linet og klar til at få sig et velfortjent bad.

Det er altid et tilløbsstykke, men i år nok en smule mere, for mange var klar over, at det nok var sidste chance for at opleve, hvad der ellers er blevet en tradition på Enø og i Karrebæksminde, syd for Næstved. Et lovforslag, der skal forbyde brug af elefanter, zebraer og søløver i danske cirkusser, ventes nemlig vedtaget til efteråret. Det er regeringen, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, der står bag.

Det kommende forbud var et samtaleemne blandt mange af de fremmødte. Der var stuvende fuldt på Stejlepladsen, men heldigvis badede elefanterne i mere end tre kvarter, så da nogle af tilskuerne gik, kunne andre komme til.

Blandt de mange hundreder var René og Therese Larsen med børnene Malthe og Marcus samt svigerinden Cecilie Løvenskjold.

- Vi er kommet fra Slagelse i dag for at se elefanterne blive badet. Det er første gang, så det ville være rigtig øv, hvis det også er sidste gang, lød det Therese Larsen, der fortsatte:

- Hele familien synes, det har været super godt. Jeg har aldrig før set en elefant så tæt på. Det samler også virkelig mange, så det ville være ærgerligt, hvis det ikke kan ske igen.

Elefantbad fra stranden på Enø var i mange år et stort hit, og i 2015 havde kombinationen af weekend, høj sol og elefantbad trukket omkring 14.000 tilskuere, hvilket formentlig er rekord i den sammenhæng.

Det blev så også sidste år, hvor elefanterne fik lov at boltre sig i Smålandshavet. De mange mennesker og dyttende biler stressende nemlig elefanterne, som ikke længere adlød elefantdomptøren Rudi Althoff og hans hjælpere.

En af elefanterne blev så vred, at den smadrede sideruden på en bil med en stødtand, løftede bilen op, lagde panden på kølerhjelmen og trykkede bilen baglæns. Det startede en større diskussion i medierne om dyrenes velfærd i cirkus, som i sidste ende mundede ud i det lovforslag, som altså snart ventes vedtaget.

arrow Elefantvask for sidste gang
27. juli 2018 kl. 16:01 Opdateret: kl. 16:01
arrow Elefantvask afholdes for sidste gang
26. juli 2018 kl. 10:27 Opdateret: kl. 10:27
arrow Spanske heste og elefanter
26. juli 2018 kl. 07:47 Opdateret: kl. 10:03
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk