30. maj 2020
Clara Ugilt, Ida Büchert, Freja Hoffgaard og Anna Bjerre talte direkte til pigerne på Fladsåskolen, afdeling Mogenstrup, om de problemer, man kan møde i hverdagen som ung pige.  Fotos: Jørgen C. Jørgensen.
gallery icon

Se billedserie

Clara Ugilt, Ida Büchert, Freja Hoffgaard og Anna Bjerre talte direkte til pigerne på Fladsåskolen, afdeling Mogenstrup, om de problemer, man kan møde i hverdagen som ung pige. Fotos: Jørgen C. Jørgensen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Alle har brug for en at tale med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Alle har brug for en at tale med
Næstved - 25. januar 2019 kl. 20:56
Af Mia Than West
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ingen er værdiløse, og alle har brug for en at tale med.

arrow Læs også: GirlTalk: Piger får nogen at snakke med

Det var budskabet til eleverne på Fladsåskolen, afdeling Mogenstrup, da GirlTalk torsdag var forbi for at tale om de ting, der kan være svære at tale om. Her var piger fra 6., 7. og 9. klasse samlet for at få belyst nogle af de udfordringer, man som ung pige kan møde i sin dagligdag. Det kan være følelsen af at være utilstrækkelig og ikke kunne leve op til de krav, der stilles.

- Det kan være, du er blevet sparket på eller spyttet på. Du er værdifuld, uanset hvad der er blevet gjort. Du mister ikke din værdi. Din værdi er der ingen, der kan tage fra dig, forklarede Anna Bjerre, der er psykolog, forfatter og foredragsholder.

- Det er ikke ualmindeligt, at man kan føle sig ensom, selv om man har gode venner. Problemet er, hvis man føler sig ensom hele tiden, konstaterede hun.

Anna Bjerre er initiativtager og daglig leder af GirlTalk.dk, som er en organisation for piger mellem 12 og 24 år, der har brug for en at tale med. Her får tusindvis af unge piger i Danmark hjælp og sparring til de udfordringer, de møder i dagligdagen.

De frivillige medarbejdere oplever en tydelig stigning i samtaler, chatrådgivning og henvendelser til den anonyme SMS-rådgivningstjeneste. GirlTalk talte med eleverne på Fladsåskolen om mobning og følelsen af ikke at være god nok og ikke gøre tingene godt nok.

- Det kan gøre en ked af det og rigtig trist og til sidst resultere i, at man bliver hjemme og isolerer sig, forklarede en af de frivillige rådgivere, Clara Ugilt, der på egen krop har oplevet at blive mobbet og ikke føle sig god nok.

- Hvis man bliver ved med at sige til sig selv, at man ikke er god nok, så tror man på det. Jeg fik angst og drepression, og det blev en ond spiral, jeg kom ind i. Indtil jeg fik hjælp. Man kan ændre sin adfærd og vende negative mønstre til noget positivt. Det handler om at finde andre mønstre, der gør en glad, forklarede Clara Ugilt.

Læs mere i Sjællandske.

arrow Elever: Vigtigt at være en del af et fællesskab
26. januar 2019 kl. 05:31 Opdateret: kl. 16:05
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk