18. januar 2021
Med tungen lige i munden kreerede Karsten Lauritzen sin egen Kählervase. Foto: Thomas  Olsen
gallery icon

Se billedserie

Med tungen lige i munden kreerede Karsten Lauritzen sin egen Kählervase. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder og video: Skatteminister skabte original Venstre-vase

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder og video: Skatteminister skabte original Venstre-vase
Næstved - 01. maj 2018 kl. 12:48
Af Niels Brande

Hvor kreativ er landets skatteminister?

arrow Læs også: Kom med på Kähler-byvandring i dag

Det blev afsløret mandag, da skatteminister Karsten Lauritzen (V) besøgte Kähler i Næstved. Her blev han af Kähler-direktør Jesper Holst Schmidt udfordret til at male en vase.

Om det skulle være med streger eller et motiv, var op til Karsten Lauritzen. Han besluttede sig for striber.

- Jeg vil jo gerne male den i partifarverne, sagde venstrepolitikeren, efter han med en farve der ligner gammelrosa var blevet instrueret af butikschef på Kæhlerbakken, Janne Bogen.

Hun fandt en petroleumsfarve frem, altså en dyb blå, og stribe efter stribe begyndte at fremkomme på vasen på drejeskiven.

Helt godt blev det, da Karsten Lauritzen bad om en farve mere, der kunne matche petroleumsfarven, hvorefter butikschefen fandt en lyseblå maling frem, og så var det liberale mesterværk ved at være fuldendt.

Skatteminister Karsten Lauritzen har skabt Venstres nye partivase.

Landets skatteminister havde inviteret sig selv på besøg hos Kähler, inden han senere på dagen skulle besøge blandt andet skattecentret i Maribo og Knuthenborg Safaripark.

- Jeg er jo skatteminister for hele landet, og så er det godt at komme rundt. Jeg prøver at besøge dem, der er »kunder« i forretningen, forklarede skatteministeren, der som folketingsmedlem er valgt i Nordjyllands Storkreds.

Inden maleseancen fik han en rundvisning af Kähler-direktøren, i danske keramikvirksomhed nyligt renoverede domicil, og ministeren havde taget spørgelyst med.

Han ville blandt andet vide, hvor længe det er siden, Kähler flyttede produktionen ud af landet til Portugal, hvor de producerer i dag - og hvorfor.

Ifølge direktøren hænger det tæt sammen med den genrejsning af den hæderkronede gamle virksomhed, der begyndte for 10 år siden med to ansatte.

I dag er de 40, fortalte direktøren stolt, og det var tydeligt, at Venstre-ministeren var glad for den historie.

- Det er godt at høre den gode historie om en virksomhed, der efter trange år har rejst sig og fundet opskriften igen, sagde han senere.

Mens Karsten Lauritzen lagde sidste hånd på det liberale kunstværk med blå striber i to farver, lovede Jesper Holst Schmidt, at den nok skal blive brændt og leveret efterfølgende.

Uden at forklejne skatteministerens kunstneriske evner, er det dog nok uvist, om den en dag kommer i handel. Tværtimod er der tale om et unikum med vellykkede lige striber.

arrow Kähler barsler med ny dansk produktion
01. maj 2018 kl. 15:45 Opdateret: kl. 14:37
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk