15. december 2017
Gerda Hansen blev centrum i teatergruppen Kamchàtkas forestilling på Axeltorv. Showet handlede om otte mennesker, der pludselig dukker op i byen. Hvor kommer de fra, og hvor skal de hen? Svaret kom aldrig, men der var masser af grin og kærlighed i luften alligevel. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Gerda Hansen blev centrum i teatergruppen Kamchàtkas forestilling på Axeltorv. Showet handlede om otte mennesker, der pludselig dukker op i byen. Hvor kommer de fra, og hvor skal de hen? Svaret kom aldrig, men der var masser af grin og kærlighed i luften alligevel. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder og video: Gadeteaterfestival i Næstved

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder og video: Gadeteaterfestival i Næstved
Næstved - 13. august 2017 kl. 13:38
Af Esben Thoby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ingen, som gik rundt i Næstveds gader fredag og lørdag, kunne vide sig sikre fra pludselig at blive ufrivilligt centrum i en teaterforestilling, de ikke engang vidste, var i gang.

arrow Læs også: Hvordan kan Næstved Bymidte se ud om 10 år?

- Skal vi ikke stoppe for at se det, spurgte en ung mand sin kammerat, da begge kom forbi Axeltorv lørdag, hvor den catalanske teatergruppe Kamchàtka optrådte.

- Nej, så bliver vi bare inddraget, lød svaret, inden begge skyndte sig videre.

Gerda Hansen fra Næstved nåede ikke at skynde sig videre. Hun skulle bare have en toast ved grillbaren på torvet, men pludselig var hun inddraget i showet, som var en del af Street Cut - Næstveds nye gadeteaterfestival arrangeret af egnsteateret Dansk Rakkerpark og Grønnegades Kaserne Kulturcenter.

- Det var sjovt. Lige pludselig gik de bare amok. Det har jeg godt nok aldrig prøvet før, og jeg vil aldrig glemme det, sagde Gerda Hansen til Sjællandske, da det hele var overstået, og hun til sidst kunne få lov at spise sin toast i fred.

- Mange tror, at det er indøvet, når folk bliver inddraget, men det er altså ikke tilfældet. Det hele er improviseret, og det er derfor, det er så sjovt, siger Niels Peter Kløft fra Dansk Rakkerpark.

Her er han en del af den kunstneriske ledelse, ligesom Niels Grønne, som er meget tilfreds med den måde, festivalen blev afviklet på.

- Vi har svært ved at få armene ned. Vi var heldige med vejret, og vi har fået gode tilbagemeldinger. Vores mål var at få mange fra byen og op til kulturcenteret for at se de forestillinger, vi havde deroppe, og det lykkedes, konstaterer han.

Grønnegades Kaserne Kulturcenter var hovedrammen om festivalen, og her var en del af den normale parkeringsplads blevet beklædt med kunstgræs, ligesom der kunne købes street food, is og fadøl.

- Der var i snit mellem 100 og 200, som overværede forestillingerne på kulturcenteret, og det er vi fint tilfredse med, fortæller Niels Grønne.

Ambitionen hos Dansk Rakkerpak er, at Street Cut bliver en årlig tilbagevendende begivenhed.

- Vi havde talt om, at det kun skulle være hvert andet år, ligesom i Vordingborg, men vi mener, at der er plads til begge begivenheder. Det skulle undre mig meget, om vi ikke vender tilbage i 2018, og her vil vi også meget gerne ud til nogle af de andre større byer i kommunen, siger Niels Grønne og nævner Musik over Præstø Fjord som en oplagt samarbejdspartner:

- Det er klart, at hvis vi arrangerer i den samme weekend igen næste år, så ville det være en idé at kunne lave noget derude i den forbindelse.

Ni teatergrupper med cirka 25 deltagere optrådte i Næstved fredag og lørdag med deltagere fra Danmark, Catalonien (Spanien), Italien, Argentina, Frankrig, Polen og USA.

arrow Billedserie: Olielækage fra malerbil efter uheldig bakkemanøvre
29. september 2017 kl. 11:20 Opdateret: kl. 11:25
arrow Med vinglas i hånden på Axeltorv
01. september 2017 kl. 18:14 Opdateret: kl. 18:15
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk