24. oktober 2019
Pigen fik en ring i navlen. Med en snor i ringen, bliver der her lavet optegning til månen, som skal omkranse de to elskede. Fotos: Helle Hansen
gallery icon

Se billedserie

Pigen fik en ring i navlen. Med en snor i ringen, bliver der her lavet optegning til månen, som skal omkranse de to elskede. Fotos: Helle Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Tre nye gavlmalerier til samlingen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Tre nye gavlmalerier til samlingen
Opdateret 29. august 2016 kl. 14:38
Næstved - 25. august 2016 kl. 09:55
Af Helle Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Egentlig var det tanken, at de skulle være nøgne, men så gav han dem alligevel tøj på.

arrow Læs også: Næstved har fået et nyt gavlmaleri: En ægte DAIM på gavlen

»Dem« er parret, som nu sidder og kysser på gavlen i Fønix-krydset, og tøjet skyldes en vurdering af, hvad folk her i byen har lyst til at se på.

Kunstneren Alex Senna har tilbragt næsten to uger i Næstved og har brugt tiden på at male tre gavlmalerier, alle i sort/hvid.

- Jeg kan bedst lide at male flere gavlmalerier i en by, så jeg kan fortælle en historie, forklarer han, da vi mødes foran maleriet med parret.

De tre lokale malerier har alle den samme hovedperson, som er skildret på forskellige tidspunkter i hans liv.

Da han i sin tid startede med at male graffiti på gaden i hjembyen Sao Paulo i Brasilien, var det i farver, som graffiti plejer at være.

- Men jeg er farveblind og fik lavet nogle gyselige nuancer og fandt så min egen stil med de sort/hvide billeder, siger den 34-årige kunstner, som kommer direkte fra Sydkorea, hvor han malede et stort gavlmaleri og havde en soloudstiling i et galleri.

Han har levet af sin kunst siden 2009 og betragter sig selv som en priviligeret person, i og med han rejser verden rundt uden at det koster ham noget, da han som minimum får flybilletter, kost og logi til gengæld for at male.

Førhen arbejdede han 10 år på et kontor i reklamebranchen, hvilket han ikke var særlig begejstret for.

- Jeg hader dagligdagens loop, erkender han, der til gengæld elsker at leve i nuet og stå på liften og male i andre byer og lande. At male på gaden er hans udgangspunkt, men i dag maler han også lærreder.

Han blev færdig med gavlmaleriet i Fønixkrydset mandag aften efter Willam Hjort, graffitikunstner og kurator for Næstved Kunstby, tog en tørn med at male baggrundsfarve på hele gavlen.

Alex Senna havde også troet, at han var blevet hurtigere færdig med værkerne, så han kunne nå nogle dage i København, da det er hans første besøg i Danmark.

- Men manden med paraplyen drillede. Der er perspektiv i maleriet, som ikke ser ens ud fra alle vinkler, så det endte med at tage fem dage at lave, fortæller han, der i dag onsdag flyver videre til Moskva, hvor han skal deltage i en street art biennale.

arrow To nye gavlmalerier kaster glans over byen
09. april 2018 kl. 15:00 Opdateret: kl. 10:50
arrow Spansk kunstner udsmykker ungdomsboliger
15. oktober 2017 kl. 12:00 Opdateret: kl. 21:59

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk