19. maj 2019
Der var mange forbi tirsdag, og 20 udfyldte en blanket til lokalrådet, hvor de udtrykte interesse for at være i et netværk af frivillige førstehjælpere. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Der var mange forbi tirsdag, og 20 udfyldte en blanket til lokalrådet, hvor de udtrykte interesse for at være i et netværk af frivillige førstehjælpere. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Ferieparadis vil have frivilligt korps

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Ferieparadis vil have frivilligt korps
Opdateret 17. oktober 2018 kl. 10:27
Næstved - 17. oktober 2018 kl. 10:23
Af Niels Brande
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Siden oktober 2017 har et korps på 14 frivillige førstehjælpere været klar til at rykke ud i Tappernøje. Nu vil Karrebæksminde også have et korps, for med masser af sommerhusgæster i årets luneste måneder giver det god mening at have et korps klar, der med livgivende førstehjælp kan være med til at redde både feriegæster og lokale med hjertestop.

arrow Læs også: Hjertereddere fra Næstved hyldet

Onsdag aften var der borgermøde på Smålandshavet i Karrebæksminde, hvor flere end 50 var mødt op for at høre om, hvad det kræver at være frivillig førstehjælper.

En video fra TVØst om Bent Olsen, der sidste år fik hjertestop på havnen i Vordingborg satte aftenen i gang, og det var en meget opmærksom forsamling, der fulgte med på skærmen. Måske fordi historien om Bent Olsen kunne handle om enhver i lokalet. Heldigvis overlevede Bent Olsen takket være hjælp fra snarrådige mennesker omkring ham.

31-årige Mette Fisker fra Næstved er såkaldt hjerteløber. Hun meldte sig som frivillig førstehjælper, fordi hun så en i sit nærområde, der var det. Indtil videre er hun blevet kaldt ud fem gange, og tre gange har kunnet rykke ud. Det ene af kaldene handlede om Anders Færk fra Næstved, som havde fået hjertestop - ganske uden forvarsel.

Ambulancen nåede frem før Mette Fisker, men alligevel kunne hun bruges. Hun blev sat til at hjælpe med båren og til at finde et sted for den tilkaldte helikopter at lande. Den fløj familiefaren til Odense, hvor han blev behandlet.

Onsdag aften mødtes Mette Fisker og Anders Færk for første gang efter den voldsomme aften for at give et frisk og lokalt eksempel på, hvad frivillig førstehjælp kan betyde. I deres tilfælde var Mette Fisker med til at sikre hjælp til Anders Færk, så han overlevede. Han var tydeligt taknemlig, da han satte ord på, hvordan det havde været.

- Jeg sider her, fordi min kone kunne noget førstehjælp, og var Mette kommet først, havde hun ydet førstehjælpen. Jeg vil sige, at jeg er imponeret over, at man bare vælger at blive førstehjælper, fordi man hører om det, sagde Anders Færk.

- Skrækscenariet, hvis jeg ikke havde fået hjælp, vil jeg ikke tænke til ende. Jeg håber, I når målet med 2000 frivillige og gerne flere. Det er derfor, jeg sidder her.

I løbet af eftermiddagens arrangement ved kludekogerpladsen havde 20 udfyldt en lille formular med udtryk for interesse for netværket, og med aftenens fremmøde er der forhåbentlig basis for et netværk, eller en klynge som det også kaldes, i Karrebæksminde på 25 personer, som er målet.

arrow Førstehjælp: SOSU-elever øvede hjerte-lungeredning
12. oktober 2018 kl. 16:00 Opdateret: kl. 13:54
Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk