5. juni 2020
Hvis man har reserveret materialer til biblioteket inden coronakrisens udbrud, kan de nu afhentes. Sidste frist er 25. maj. Har man bøger, der skulle have været afleveret i perioden 12. marts til 7. juni, slipper man for gebyr. Illustration: Næstved Biblioteker
Hvis man har reserveret materialer til biblioteket inden coronakrisens udbrud, kan de nu afhentes. Sidste frist er 25. maj. Har man bøger, der skulle have været afleveret i perioden 12. marts til 7. juni, slipper man for gebyr. Illustration: Næstved Biblioteker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bibliotekerne åbner igen- men ikke som normalt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bibliotekerne åbner igen- men ikke som normalt
Næstved - 17. maj 2020 kl. 06:15
Af Esben Thoby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kulturministeriet og Sundhedsstyrelsen har udarbejdet en række retningslinjer for den gradvise genåbning af landets biblioteker, hvor der tages hensyn til borgerne og personalets sikkerhed.

Og på baggrund af disse åbner alle bibliotekerne i Næstved Kommune igen mandag den 18. maj.

arrow Læs også: Vejen er spærret: Rundkørsel får ny asfalt

Det betyder, at borgerne igen kan komme og finde bøger på biblioteket, ligesom man kan få hjælp af en kulturformidler.

Der åbnes også for reservation af materialer - også fjernlån fra andre biblioteker.

Tidsbegrænset ophold

På lokalbibliotekerne må man kun opholde sig på biblioteket for at aflevere og låne biblioteksmaterialer. Her kan der maksimalt være 10 borgere på samme tid. På Næstved Bibliotek er der ikke begrænsning på antal borgere.

Dog må man her højst opholde sig i biblioteksrummet i 20 minutter, og det er ikke tilladt at tage "længerevarende eller siddende ophold". Derfor er det heller ikke muligt at læse aviser eller tidsskrifter.

Borgerservice stadig lukket

Biblioteket understreger vigtigheden af at holde afstand til hinanden og til medarbejderne. Kulturformidlerne vil være til stede, og de vil cirkulere rundt i synlige t-shirts, så borgerne kan finde dem. Der er mulighed for at spritte hænder af flere steder i rummet. Toiletterne på biblioteket kan ikke benyttes.

Ved genåbningen fastholdes for det meste de gamle åbningstider. Næstved Bibliotek har åbent mandag til torsdag mellem 10 og 17 samt fredag klokken 10 til 15. Der er lukket i weekenderne.

Lokalbibliotekerne i Glumsø, Fensmark og Fuglebjerg holder åbent som sædvanligt. Korskilde Bibliotek har åbent mandag, onsdag og fredag fra 9 til 13. Indtil videre er der lukket for den selvbetjente åbningstid alle steder, ligesom Borgerservice heller ikke åbner endnu. Der skal man fortsat henvende sig telefonisk.

arrow Andagt: Femte søndag efter påske - Fuglebjerg kirke
17. maj 2020 kl. 10:00 Opdateret: kl. 22:53
arrow Så løber kaffen igen hos Café Fuglen: - Alle er velkomne
16. maj 2020 kl. 17:23 Opdateret: kl. 11:52
arrow Formand: Ildsjæle på landet skal huske at søge
16. maj 2020 kl. 14:30 Opdateret: kl. 16:37
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk