11. december 2019
Næstved Kommune er klart bedre til at inddrive gæld end SKAT var. Modelfoto
Næstved Kommune er klart bedre til at inddrive gæld end SKAT var. Modelfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Betaler ved kasse 1: Gælden til det offentlige styrtdykker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Betaler ved kasse 1: Gælden til det offentlige styrtdykker
Næstved - 16. juni 2019 kl. 07:41
Af Anna C. Møhl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er langt mere effektivt, når det er Næstved Kommune og ikke SKAT, der inddriver gæld til det offentlige. Lige siden SKAT fik fravristet opgaven med at kradse penge ind hos virksomheder og borgere til blandt andet ejendomsskat, renovation og byggetilladelser.

I 2018 lykkedes det kommunens opkrævningsgruppe at nedbringe den samlede restance til godt 110 millioner kroner mod 113,4 millioner året før. I 2016 skyldte borgerne i Næstved 117,6 millioner kroner. Det skriver Sjællandske.

Når opkrævningsgruppen har foretaget udlæg for restancerne på ejendomme i Næstved Kommune og borgerne alligevel ikke betaler, overdrages sagen til advokat.

Målet er at sælge ejendommen på tvangsauktion.

Men den trussel hængende over hovedet besinder mange sig og betaler deres gæld. Pr. april på sager fra før 2019, er at der kun er to sager tilbage hos advokaten.

Resten er betalt.
Resultater vidner om, at det har en stor effekt på inddrivelsen, at opgaven er gået retur til kommunerne. Restancen falder og inddrivelsen er langt mere effektiv end da det lå hos SKAT.

Ganske mange har fået eftergivet deres gæld til det offentlige. Afskrivningen er besluttet af et enigt Folketing og sker for at rydde effektivt op efter enorme udfordringerne med gældsinddrivelsen i det tidligere SKAT. For Næstved Kommunes vedkommende er der eftergivet gæld for, hvad der svarer til knap 13 millioner kroner.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk