26. februar 2021
Boderne til venstre, skolen i midten og gymnastisksalen til højre spiller en helt central rolle i udformningen af fremtidens Næstved. Fremtidens anvendelse blev debatteret første gang i Kulturudvalget allerede i september. Foto: Esben Thoby
Boderne til venstre, skolen i midten og gymnastisksalen til højre spiller en helt central rolle i udformningen af fremtidens Næstved. Fremtidens anvendelse blev debatteret første gang i Kulturudvalget allerede i september. Foto: Esben Thoby
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Beslutning om Bodernes fremtid udsat til 2020: Investorerne skal bide på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beslutning om Bodernes fremtid udsat til 2020: Investorerne skal bide på
Næstved - 22. november 2019 kl. 20:42
Af Esben Thoby

Oven på en heftig debat i september havde politikerne i Kultur- og Demokratiudvalget egentlig håbet, at de allerede i oktober kunne træffe en beslutning om, hvad Boderne, Kirkepladsens Skole og den tilhørende gymnastiksal centralt i Næstved fremover skal bruges til.

arrow Læs også: Søger om syv millioner kroner: Vil omdanne nedlagt skole til læringsmekka

Det eneste, man indtil videre er blevet enige om, er dog, at det ikke bliver JB10, som fremover rykker ind i porten mellem havnen og byens centrum.

Åbne for forslag
- Det er det eneste, som er på plads. Vi er åbne for de andre forslag og vil gerne have både et hus med udstillinger og et street food-marked. Men så skal vi finde nogen, der vil investere, og der skal altså laves noget benarbejde. Det har vist sig mere vanskeligt, for ét er at komme med en tilkendegivelse, noget andet er at bide på og sige, at man vil være med og satse på det her, forklarer udvalgsformand Linda Frederiksen (S).

Håber på januar
Hun fortæller, at Center for Kultur og Borgerservice med centerchef Kim Dawartz i spidsen i øjeblikket arbejder hårdt på at skaffe tilsagn fra investorer.

- Det skal nok blive til noget, men det nytter ikke noget at starte op med noget, som ikke er helt i orden. Vi vil gerne i gang snarest, men vi når det ikke på denne side af jul. Jeg håber, der kan blive truffet en beslutning i januar, siger Linda Frederiksen.

Byens Hus
Det er blevet foreslået at bruge Boderne som et »Byens Hus«, der skal huse både city-, turist- og erhvervsforeningen samt udstillende kunstnersammenslutninger. Skolen skal så anvendes som et street food-marked.

Et mere vidtgående forslag vil også inddrage Næstveds Kunstforenings nuværende lokaler i den gamle gymnastiksal og her skal være både studiecafé, kafferisteri og bageri. Der skal også være toiletfaciliteter til street food-markedet og caféen, ligesom der kan etableres en terrasse i grundplan mod Susåen med indgang til caféen.

Hvad der kommer til at ske, besluttes af Kultur- og Demokratiudvalget. Første møde her i det nye år er allerede 6. januar.

arrow Street food-idé ser ud til at dø
28. januar 2020 kl. 22:30 Opdateret: kl. 14:54
arrow Privat investor skal lokkes ind i Boderne
08. januar 2020 kl. 03:56 Opdateret: kl. 15:33
Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk