22. marts 2019
Beredskabsdirektør Flemming Nygaard-Jørgensen forventer at kunne melde noget ud i løbet af mandag - eller senest tirsdag i forhold til, om der indføres afbrændingsforbud i Næstved Kommune eller ej.
Beredskabsdirektør Flemming Nygaard-Jørgensen forventer at kunne melde noget ud i løbet af mandag - eller senest tirsdag i forhold til, om der indføres afbrændingsforbud i Næstved Kommune eller ej.
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Beredskabsdirektør afventer beslutning om afbrændingsforbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beredskabsdirektør afventer beslutning om afbrændingsforbud
Opdateret 18. juni 2018 kl. 13:10
Næstved - 18. juni 2018 kl. 12:01
Af Mia Than West
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er i flere kommuner landet over indført afbrændingsforbud på grund af tørke. Næstved, Faxe, Vordingborg og Ringsted Kommuner er dog endnu ikke på listen, og Midt- og Sydsjællands Brand & Redning afventer fortsat, om der i løbet af de næste dage kommer en betydelig mængde regn, så der kan gives grønt lys til at fyre op under sankthansbålet lørdag aften.

Det fortæller beredskabsdirektør Flemming Nygaard-Jørgensen.

- Vi får rigtig mange henvendelser fra folk, der er bekymrede. Jeg kan godt forstå, folk bliver usikre. Vi går også selv og vurderer og overvejer, om der skal indføres afbrændingsforbud, siger han og pointerer, at den smule regn, der er kommet de seneste par dage langt fra nok til at gøre jorden fugtig.

- Jorden er rigtig tør, og planterne er også rigtig tørre. Det er de her sankthansbål, vi har overvejelser omkring. Vi har trukket tiden for at se, om der ville komme en betydelig mængde regn, forklarer Flemming Nygaard-Jørgensen.

Han fortæller, at der er lidt uenighed om, hvorvidt der skal indføres forbud eller ej. Beredskabsdirektøren forventer at kunne give en endelig melding i løbet af i dag - eller senest tirsdag, så folk kan få afklaring.

Hvis det ender med et afbrændingsforbud, er der ingen tvivl om, at det får stor betydning for de mange sankthans arrangementer, som finder sted rundt omkring i kommunen.

- Vi er kede af, hvis vi ødelægger noget for nogen, og vi vil helst undgå at lave forbud for at genere mindst muligt. Men vi skal også tage hensyn til sikkerheden, konstaterer Flemming Nygaard-Jørgensen.

Man kan følge med på www.msbr.dk, hvor man også kan læse en masse råd og regler i forhold til afbrænding og sankthansbål.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk