21. juni 2021
- Det er nu et år siden, at vi har set vores sælgere. De arbejdet alle sammen hjemmefra, siger Erick Morales, adm. direktør i Emerson Marine, som har klaret 2019/2020 i fin stil på trods af coronaen. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

- Det er nu et år siden, at vi har set vores sælgere. De arbejdet alle sammen hjemmefra, siger Erick Morales, adm. direktør i Emerson Marine, som har klaret 2019/2020 i fin stil på trods af coronaen. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bedre regnskab end ventet trods corona: Plus på 40,5 millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Bedre regnskab end ventet trods corona: Plus på 40,5 millioner kroner
Næstved - 16. marts 2021 kl. 14:03
Af Helle Hansen

Et regnskabet med et overskud på 40,5 millioner kroner er ikke så ringe endda i disse coronatider.

arrow Læs også: Emerson vil være grøn i et sort miljø

Ledelsen i Emerson Marine betegner det da også selv regnskabet for 2019/2020 som bedre end forventet, og nok så væsentligt også som »et tilfredsstillende resultat med baggrund i COVID-19 og den faldende oliepris«.

I 2018/2019 var årets overskud på 58,7 mio. kroner.

Emerson Marine udvikler, producerer og sælger hydrauliske ventilstyresystemer og systemer til overvågning af tankene og deslige, som bruges på skibe og i offshoreindustrien, og har to datterselskaber, et i Shanghai og et i Korea.

Kostede medarbejdere

- Resultatet er tilfredsstillende i en meget skør tid, siger Erick Morales, administrerende direktør i Emerson Marine, der stadig helt officielt hedder Damcos.

Med sine 176 ansatte hører virksomheden til blandt Næstveds større virksomheder - cirka 160 medarbejdere har base på Åderupvej, mens resten arbejder i udviklingsafdelingen i jyske Ry og på europæiske salgskontorer rundt omkring.

- Vi har ansat 18 medarbejdere gennem de seneste to år men måtte sige farvel til 10 lige før jul, da vi kunne se, at situationen ikke ændrede sig lige med det samme, siger direktøren. Her var hovedsageligt tale om medarbejdere, som så valgte at gå på pension.

Holder igen

På trods af de alternative tider er nettoomsætningen kun faldet en lille smule i forhold til året før - fra 330 til 326 mio. kroner, mens nedgangen i bruttoresultatet blev større - fra 152 til 129 mio. kroner.

Lidt af det skyldes flere ansatte og dermed flere udgifter til personale (5 mio. kroner), mens hovedparten forklares med faldende oliepriser og mindre salg af reservedele. De faldende oliepriser har betydet at flere projekter ude i verden er blevet udskudt eller aflyst, og da prisen var lavest lå olieskibene stille og fungerede bare som olielager.

Coronaen gjort kunderne mere tilbageholdende med at bruge penge samtidig med, at det er svært at komme ombord på skibene og lave service, så derfor har salget af reservedele været ramt.

- Rederne holder generelt igen med at bruge penge i denne usikre tid, og cruiseskibene har ligget helt stille, så især der har vi mistet reservedelssalg, nævner Erick Morales.

Meget solidt firma

Nok så væsentligt hører Emerson Marine også til de mere velkonsoliderede firmaer, som har noget at stå imod med i tider som disse. Egenkapitalen er på 405 mio. kroner.

Og på trods af tider vi pt. lever i, så blev der sidste år investeret 13 mio. kroner i nye CNC-maskiner på Åderupvej, ligesom der stadig investeres et stort beløb i forskning og udvikling.

- Det har været en turbulent, hård og meget speciel tid, men alligevel har vi formået at investere, tjene gode penge, holde på de fleste af vores medarbejdere og også give lidt tilbage til Næstved i form af sponsorater, siger Erick Morales, som ser fortrøstningsfuldt på fremtiden.

arrow Ansøgninger gav bonus: 10 lokale virksomheder med i første runde
20. april 2021 kl. 16:28 Opdateret: kl. 13:01
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk