17. januar 2019
Natur og reklamefotograf Steen Knarberg flyttede til Dybsøvej i 1999 efter at familien havde kigget på 31 landsejendomme. Nu trues idyllen af et solcelleanlæg. Foto: Kim Palm
Natur og reklamefotograf Steen Knarberg flyttede til Dybsøvej i 1999 efter at familien havde kigget på 31 landsejendomme. Nu trues idyllen af et solcelleanlæg. Foto: Kim Palm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Beboere protesterer over Gavnø Gods solcelleanlæg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beboere protesterer over Gavnø Gods solcelleanlæg
Næstved - 24. maj 2018 kl. 08:47
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Beboerne i området nær Dybsø Fjord er oprørte over, at Gavnø Gods vil opføre et kæmpe solcelleanlæg nær Vejlø, Basnæs og Rettestrup. De frygter, at deres udsigt over åbne marker lige ned til fjorden bliver erstattet af udsigten til industrimarker med mørke solceller, som efter planen bliver så stort, at det kan levere strøm til 50.000 husstande.

arrow Læs også: Krabbekamp i fjorden: Invasiv art breder sig

- Området ligger lige midt i noget af den mest værdifulde natur vi overhovedet har her i kommunen, siger natur- og reklamefotograf Steen Karberg.

Han og familien flyttede fra København til Vejlø i 1999, da de faldt for idyllen syv kilometer syd for centrum af Næstved. Nu får de i stedet udsigt til et solcelleanlæg, så Steen Karberg og flere andre har derfor oprettet »Interessegruppen til omplacering af solcelleparken i Basnæs, Vejlø og Rettestrup«. De mener, at planerne er i direkte strid med Næstveds egen kommuneplan, der har udpeget området til bevaringsværdigt naturområde.

Teknologirådet, som er en uafhængig instans der rådgiver Folketinget i energispørgsmål, fraråder også solceller på åben mark og i naturfølsomme landskaber. Her lyder anbefalingen i stedet at fremtidige solcelleanlæg enten skal placeres langs landets motorveje eller på hustage.

Læs mere i Sjællandske, torsdag.

arrow Naturoplevelser på naturskole
02. juli 2018 kl. 16:57 Opdateret: kl. 11:23
arrow Billeder: Gavnøs gamle mølle får nyt liv
16. maj 2018 kl. 07:35 Opdateret: kl. 14:55

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk