11. maj 2021
Poul-Erik Pedersen og Lissi Petersen får ikke våde fødder, selv om de står midt i gadekæret i Sneslev. Det er tilgroet og knastørt. De vurderer, det vil koste mellem 100.000 og 200.000 kroner at rense gadekæret helt op og gøre det pænt igen. Nu forsøger de at oprette et bylaug, der blandt andet skal stå for at holde gadekæret pænt og rent.   Foto: Mia Than West
gallery icon

Se billedserie

Poul-Erik Pedersen og Lissi Petersen får ikke våde fødder, selv om de står midt i gadekæret i Sneslev. Det er tilgroet og knastørt. De vurderer, det vil koste mellem 100.000 og 200.000 kroner at rense gadekæret helt op og gøre det pænt igen. Nu forsøger de at oprette et bylaug, der blandt andet skal stå for at holde gadekæret pænt og rent. Foto: Mia Than West
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Beboere kæmper for at få renset tilgroet og udtørret gadekær

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beboere kæmper for at få renset tilgroet og udtørret gadekær
Opdateret 12. oktober 2018 kl. 10:06
Næstved - 12. oktober 2018 kl. 09:40
Af Mia Than West

En gruppe beboere i Sneslev ved Fuglebjerg går nu til kamp for at redde byens gamle gadekær.

arrow Læs også: Efter sag om gadekær: Landsby har fået sit eget bylaug

Der er kraftig vækst af tagrør, ligesom dunhammere efterhånden har overtaget det meste af arealet. Vandet er helt væk, og det ligner mest af alt en udtørret mark, der ikke længere tjener et formål.

- Jeg er så glad for det gadekær, men det er ikke pænt mere. Det har aldrig været tørret helt ud. Det er på grund af den varme sommer, siger Lissi Petersen, der har boet i Sneslev i 62 år.

Hendes have grænser op til gadekæret og hun har via en lille låge direkte adgang. Hun har altid nydt at stå i sin have og kigge på gadekæret. Men ikke længere.

- Sidste år kunne vi se, at når ænderne svømmede, var der en lang stribe efter dem. Det skal renses, og det skal tages op alt sammen, så det kan blive pænt igen, konstaterer Lissi Petersen overfor Sjællandske.

Udfordringen er, at der ikke rigtig er nogen, der holder gadekæret ved lige. Ved en besigtigelse i november 2011 konstaterede Næstved Kommune, at vandet var grumset, og vanddybden var mellem en meter og halvanden. En oprensning blev anbefalet.

Der er ifølge Lissi Petersen og de andre beboere ikke sket noget.

Net-artiklen her er et uddrag af en længere artikel, der kan læses i sin fulde længde i dagens udgave af Sjællandske. Køb adgang til hele historien - og resten af dagens avis - på dette link: https://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk