24. juni 2021
Der er langt mellem husene ude på landet. Men nu har Troels Larsen og tre andre fra Herluflille fået lokal opbakning og fibernet ud til husstandene. Foto: Kim Larsen
gallery icon

Se billedserie

Der er langt mellem husene ude på landet. Men nu har Troels Larsen og tre andre fra Herluflille fået lokal opbakning og fibernet ud til husstandene. Foto: Kim Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bankede på 107 døre: Så kom der fart på fibernet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Bankede på 107 døre: Så kom der fart på fibernet
Næstved - 20. november 2020 kl. 07:07
Af Anna C. Møhl

Troels Larsen og en gruppe andre lokale bankede på 107 døre i området og spurgte, om beboerne ville have fibernet. Kun ganske få sagde nej til at være fuldstændig opdateret på den digitale motorvej.

arrow Læs også: Store navne med til motorvejsmøde: Eks-transportminister frygter for Rute 54

Med lokal rygdækning søgte den lokale gruppe bredbåndspuljen, og onsdag var beboerne i Herluflille og omegn på omgangshøjde med dem, der bor lidt tættere sammen.

- Vi er stolte over, at det lykkedes os at skabe så stor opbakning, siger Troels Larsen.

Fakta
  • 94 procent af alle danske adresser har adgang til hurtigt bredbånd
  • Energistyrelsen vurderer, at der lige nu er mellem 110.000-140.000 adresser som står uden adgang til hurtig bredbånd, og at den restgruppe forventes at falde til mellem 20.000 og 90.000 i 2023.
  • Bredbåndspuljen henvender sig til de danskere i land- eller sommerhusområder, der kun har adgang til maksimalt 10 Mbit/s download og/eller 2 Mbit/s upload.
Hopper og gynger

Der er så skønt ude på landet. Fuglene pipper og støjen fra naboerne begrænser sig til en mejetærsker, teenagerens atv og det nærmeste jagtselskab. Men så snart man vil ringe til svigermor og invitere på æbletærte og kaffe kan det knibe gevaldigt med mobilforbindelse til omverdenen. Man føler sig endnu mere koblet af samfundsudviklingen, når man går inden for forsøger at streame en film går det helt galt.

Troels Larsen beskriver, hvordan mobildækningen er elendig og at det er nærmest umuligt at streame en film uden at den hopper og gynger bedst som dramaet kulminerer.

Fart over feltet

Da corona-pandemien ramte Danmark i foråret, vendte Troels Larsens børn hjem til gården for at gennemføre deres studier.

- Det var et mareridt, siger han.

Den svage webforbindelse gjorde det svært at passe studierne. Men nu er der fart over feltet. Fiberkablerne er skudt ind i husene og med en egenbetaling på 5.000 kroner er Herluflilles beboere parate til fremtiden.

arrow Venstre klar med trafikplan: Motorvej skal til Næstved
24. november 2020 kl. 04:41 Opdateret: kl. 15:24
arrow Stormøde om motorvejen gennemføres trods corona
23. november 2020 kl. 21:30 Opdateret: kl. 11:16
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk