29. juli 2021
Ukendte vandaler ødelagde kridtmaskinen hos Hyggeholdet FC4733. Nu strømmer hjælpe ind.  Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Ukendte vandaler ødelagde kridtmaskinen hos Hyggeholdet FC4733. Nu strømmer hjælpe ind. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Banditter ødelagde kridtmaskinen: Så stod byen sammen og hjalp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Banditter ødelagde kridtmaskinen: Så stod byen sammen og hjalp
Næstved - 20. juli 2021 kl. 15:48
Af Kim Palm

Kristoffer Nielsen, uformel formand i hyggefodboldklubben FC4733, var temmelig ærgerlig, da han vendte hjem fra Tyskland og opdagede at skraldesækken med alle de tomme dåser fra weekendens sommerfest var væk. Og kridtmaskinen, der bliver brugt til at kridte banen op, var også blevet ødelagt og kridtet hældt ud over Korskildeskolen.

- Jeg satte mig til tasterne og skrev en besked på Facebook og få øjeblikke senere strømmede hjælpen ind. Det var slet ikke hensigten med mit opslag at bede om penge. Men det viser noget om sammenholdet her i byen. Det er stort, siger Kristoffer Nielsen.

Stærkt sammenhold
Blandt bidragyderne som fluks donerede hver 1.000 kroner til klubben var Trofi - græsk streetfood og Tappernøje Vognmandsforretning og flere andre har tilbudt de unge ildsjæle hjælp med at få fodbolden til at rulle igen.

FC4733, der spiller hyggebold på banen ved Korskideskolen blev grundlagt i maj sidste år. Eller grundlagt er måske for stort et ord, for klubben eksisterer ikke officielt, men tæller omkring 60 tilhængere på Facebook, hvor nogle af dem spiller med hver mandag klokken 19 til 20.

- Det begyndte med en der hed Dennis. Han var lige flyttet til byen og ville gerne spille noget bold og lære nogle nye mennesker at kende. Men han holdt kun til en enkelt træning, så gik han i stykker og vi andre tog over, fortæller Kristoffer Nielsen.

I begyndelsen var det småt med fremmødet. Men nu myldrer det ind med liv ved Korskildeskolen, både blandt mænd og damer, hvor den seneste træning talte 18 spillere.

- Den yngste er i begyndelse af 20'erne og den ældste midt i 50'erne, så vi er en klub for hele byen, hvis man altså kan kalde os en klub.

Rigtig fodboldklub
Sportigan Præstø har doneret bolde til hyggespillerne i Tappernøje. Nu er der også penge til at købe en ny kridtmaskine - og på sigt er det planen at FC4733 bliver en rigtig forening - med bestyrelse, spillertøj og hele molevitten.

- Så længe vi ikke er nogen forening kan vi ikke få lov til at benytte skolens faciliteter, så det ender nok med at hyggeklubben bliver en rigtig fodboldklub, siger Kristoffer Nielsen - og kvitterer med en stor tak til alle dem, der bakker op om initiativet.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk