24. oktober 2021
Borgermøde om el- og gasledninger, der skal graves ned på tværs af hele Næstved Kommune. Mange vil gerne høre, hvilken kompensation, de får, når deres grund graves op.
gallery icon

Se billedserie

Borgermøde om el- og gasledninger, der skal graves ned på tværs af hele Næstved Kommune. Mange vil gerne høre, hvilken kompensation, de får, når deres grund graves op.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Baltic Pipe vil påvirke afgrøder negativt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Baltic Pipe vil påvirke afgrøder negativt
Næstved - 14. marts 2019 kl. 15:59
Af Joachim Christensen

Knap 150 bekymrede og interesserede borgere fra Næstved og Faxe var torsdag aften mødt op til Energinets borgermøde i Holmegaardhallen om de mange kilometer gasrør, der skal lægges på tværs af Sjælland i form af projekt Baltic Pipe.

arrow Læs også: Folketingskandidater er tavse om milliarddyrt gasprojekt

Her kunne de høre hele otte forskellige oplægsholdere fra forskellige myndigheder forklare om projektet i en informationsmættet times tid inden der var pause med mulighed for spørgsmål.

Samlet vil der i Næstved Kommune blive brug for midlertidige arbejdssteder på 39 forskellige matrikler. Hvor rørene skal graves ned, bliver der brug for 32 meter brede arbejdsbælter. Det vakte selvfølgelig især interesse for de af tilhørerne, hvis jord der bliver eksproprieret til arbejdet. En af dem var Niels Jørgensen, hvis grund mellem Fensmark og Næstved bliver delt midt igennem af rørnedlægningerne.

- Der ryger græsningsarealer og markarealer. Græsningen bliver svær at løse, når jorden bliver delt i to. Dyrene får nok ikke lov at gå hen over, sagde han.

Udover selve nedgravningen, så kommer der også til at være indskrænkninger af rådigheden over jorden nær gasrørene, når arbejderne er færdigt. Dertil kommer, at gravearbejdet medfører strukturskade på jorden. Ifølge Energinet går der normalt mindst fem år, før man kan forvente det samme udbytte af sine afgrøder, som før anlægsarbejdet.

Processen med ekspropriation foregår fra februar til april næste år. Arbejdet med Baltic Pipe på Sjælland forventes igangsat d. 1 marts 2020 og færdiggjort i vinteren 2021.

Læs mere i torsdagsudgaven af Sjællandske.

arrow Debat: Hvem står vagt om Grundloven?
29. maj 2019 kl. 15:25 Opdateret: kl. 10:27
arrow Elkabel på afveje når kæmpegasanlæg skal køre på strøm
24. maj 2019 kl. 05:32 Opdateret: kl. 15:44
arrow Energinet: Fravigelse af gæsteprincippet er helt normalt
23. maj 2019 kl. 11:36 Opdateret: kl. 11:10
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk