25. august 2019
Bll nummer 164 på Næstved Automobilmuseum er en 10 meter lang flyder fra USA. Den var for svær at sige nej til, siger daglig leder Gitte Skovgaard-Kristensen. Fotos: Kim Palm
gallery icon

Se billedserie

Bll nummer 164 på Næstved Automobilmuseum er en 10 meter lang flyder fra USA. Den var for svær at sige nej til, siger daglig leder Gitte Skovgaard-Kristensen. Fotos: Kim Palm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Automobilmuseum har fået 10 meter lang nyhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Automobilmuseum har fået 10 meter lang nyhed
Næstved - 02. august 2018 kl. 14:44
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selvom Danmarks største privatejede automobilmuseum ikke har plads til flere biler, så var det alligevel for svært at sige nej, da Peter Spandet for nylig blev tilbudt en 10 meter lang limousine: En Ford Lincoln Navigator fra 1994, med champagnebar på passagersæderne og 5,4 liter under hjelmen.

arrow Læs også: Se billeder: 160 biler, 60 motorcykler og en sjat flyvemaskiner fra en svunden tid

- Den måtte han da bare have, så nu står den udenfor og jeg aner ikke, hvordan vi skal få plads til den på museet, siger daglig leder af automobilmuseet, Gitte Skovgaard Kristensen.

Indenfor i det 3.400 kvadratmeter store museum er der proppet med biler, motorcykler, knallerter, flyvemaskiner, landbrugsredskaber og en hel hovedgade tilegnet Præstø i 1950'erne. Samlingen tæller 164 biler og rummer sjældne samlerobjekter som f.eks erhvervsmatadoren Bøje Nielsens sidste køretøj, en Daimler Double Six samt en ordentlig flyder som kronprins Frederik navigerede gennem USA, da han studerede på Havard i 1992.

- Hver bil fortæller en historie. Det samme gør motorcyklerne, knallerterne og hvad vi ellers har af mærkværdigheder her på museet, siger Gitte Skovgaard Kristensen. Hun glæder sig over et stabilt besøgstal i sommervarmen. Mellem 30 og 100 daglige besøgende og de kommer ikke kun fra Danmark.

- Vi har rigtig mange hollændere samt svenske og norske turister, der kigger forbi. Så selvom vi lever stille, lever vi godt.

Det var autoophugger Peter Spandet, der grundlagde museet i 2012. Og siden er bilparken vokset på de tre etager, der også rummer resterne af den gamle Fønix Biograf samt en køreskole fra bilernes barndom.

arrow Automobilmuseum starter venskabsforening
21. januar 2014 kl. 09:46 Opdateret: kl. 11:55
Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk