19. maj 2019
Når alarmen lyder, har brandmændene bare fem minutter til at indfinde sig på stationen. Den, der kommer først, kører brandbilen. Fotos: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Når alarmen lyder, har brandmændene bare fem minutter til at indfinde sig på stationen. Den, der kommer først, kører brandbilen. Fotos: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: At være deltidsbrandmand er en livsstil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

At være deltidsbrandmand er en livsstil
Næstved - 12. januar 2019 kl. 18:00
Af Esben Thoby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det er et arbejde, og jeg får løn for det. Men det er lige så meget en livsstil.

Der er ingen tvivl om, at 42-årige Leon Christensen brænder for sit arbejde. Eller snarere deltidsarbejde. 37 timer om ugen arbejder han nemlig som industriteknikker hos Emerson - det ligger bare et minuts kørsel fra brandstationen på Manøvej, hvor Leon Christensen er deltidsbrandmand.

Det har han været i 22 år til sommer.

- Jeg spurgte min værkfører, inden jeg startede, og han skulle ikke tænke nærmere over det. Han sagde »selvfølgelig, for det kan jo være mit hus, der brænder næste gang.« Min arbejdsgiver er large. Men det er nok blevet en større udfordring for folk i dag at få lov, fordi arbejdsgiverne er mere og mere pressede, mener Leon Christensen.

Under alle omstændigheder er der i øjeblikket mangel på deltidsbrandmænd. Det gælder alle tre stationer i kommunen: Næstved, hvor Leon Christensen er til rådighed, samt i Fuglebjerg og Herlufmagle.

Det ærgrer den garvede deltidsbrandmand, at der ikke er flere, som har lyst til at gå samme vej som ham.

- Når folk hører, at man er deltidsbrandmand, så ved de ofte ikke rigtigt, hvad det går ud på. De fleste tror, at enten er man frivillig, eller også er man brandmand på fuld tid, hvor man bare sidder på stationen og hygger sig, mens man venter på at blive kaldt ud. Sådan er det ikke, konstaterer Leon Christensen.

I stedet er han en del af et syv mand stort hold, som er på vagt 24 timer i døgnet i syv døgn ad gangen - vel at mærke hjemmefra. Når alarmen lyder, gælder det om at komme hurtigt til stationen. De syv mand afløses af syv nye, når ugen er omme. I alt er der fire vagthold i Næstved, mens opbygningen er en smule anderledes i Herlufmagle og Fuglebjerg.

- Vi står selvfølgelig også til rådighed, når vi ikke er på vagt, hvis der sker noget større. Jeg har regnet ud, at jeg i løbet af det seneste år har været ude på opgave halvanden gang i døgnet i snit, men ugerne kan være meget forskellige.

Man kan læse mere om uddannelsen som deltidsbrandmand på msbr.dk eller blivbrandmandnu.dk

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk