18. oktober 2019
Jurist i Ase Lønmodtager Stine Juul Therkelsen glæder sig på Sabrina Brabrands vegne og opfordrer arbejdsgiverne såvel som lønmodtagerne til at være opmærksomme på forskelsbehandlingsloven. Foto: Ase Lønmodtager
Jurist i Ase Lønmodtager Stine Juul Therkelsen glæder sig på Sabrina Brabrands vegne og opfordrer arbejdsgiverne såvel som lønmodtagerne til at være opmærksomme på forskelsbehandlingsloven. Foto: Ase Lønmodtager
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ase-jurist meget tilfreds med landsretsdom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ase-jurist meget tilfreds med landsretsdom
Næstved - 23. februar 2019 kl. 15:39
Af Robert Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hos den faglige organisation Ase Lønmodtager er der stor tilfredshed over landsretsdommen.

arrow Læs også: Strammere regler efter tabt retssag

Det fortæller jurist Stine Juul Therkelsen, der har hjulpet Sabrina Brabrand hele vejen.

- Jeg er så glad. Det var fortjent og en stor lettelse for Sabrina, siger hun.

Hos Ase Lønmodtager var de sikre på, at byretten havde taget fejl, og Stine Juul Therkelsen fortæller, at ved Retten i Næstved havde dommeren lagt stor vægt på Næstved Kommunes forklaring, mens man i Østre Landsret fandt, at kommunen ikke havde gjort nok for, at Sabrina Brabrand kunne fortsætte bare med færre eller andre arbejdsopgaver.

- Når en arbejdsgiver har en medarbejder, der har været sygemeldt i en længere periode, har arbejdsgiver inden beslutning om opsigelse en forpligtelse til at undersøge, om sygdommen er at betragte som et handicap i forskelsbehandlingslovens forstand. Ved at tilkende Sabrina Brabrand en godtgørelse på 12 måneders løn understreger Østre Landsret vigtigheden af disse undersøgelser og den beskyttelse, som handicappede medarbejdere er omfattet af, siger Stine Juul Therkelsen.

Jurist Stine Juul Therkelsen fortæller, at en af grundene, til at landsretten kom frem til et andet resultat end byretten, var, at Sabrina Brabrands læge var indkaldt som vidne. Hun fastslog, at Sabrina Brabrand var arbejdsdygtig på fyringstidspunktet.

Landsretten vurderede, at Næstved Kommune vidste eller burde have vidst, at Sabrina Brabrand havde et handicap ud fra sagens akter, og at Næstved Kommune vidste, at både lægen og Sabrina Brabrand havde slået fast at hun var klar til at arbejde.

I øjeblikket overvejer Næstved Kommune, om man skal prøve at få Procesbevillingsnævnet til at godkende, at sagen bliver ført videre i Højesteret - det kunne for eksempel være, hvis sagen indeholder et helt principielt spørgsmål.

arrow Fyringssag: Kommune dropper at anke landsretsdom
27. februar 2019 kl. 05:50 Opdateret: kl. 11:07
Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk