4. december 2020
Her ses toppen af vinderhuset på Danavej. Foto: Næstved Kommune
gallery icon

Se billedserie

Her ses toppen af vinderhuset på Danavej. Foto: Næstved Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Arkitekturprisen 2019 går til...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arkitekturprisen 2019 går til...
Opdateret 09. oktober 2019 kl. 11:08
Næstved - 08. oktober 2019 kl. 10:10
Af Ida Steenfeldt Andersen

To glade og stolte ejere af henholdsvis et parcelhus og en landejendom kunne mandag modtage Arkitekturprisen 2019 ved en reception på Rønnebæksholm i Næstved.

arrow Læs også: Rønnebæksholm åbner børneværksted

Prisen blev givet til de to ejendomme, da de begge er af høj arkitektonisk kvalitet og giver noget til deres omgivelser, både visuelt og fortællingsmæssigt.

Parcelhuset, som løb med prisen, ligger på Danavej. I 2011 kunne ejerne Stine og Martin Joo Kofoed stå og se på deres daværende hus blive ædt af flammer, efter en brændeovn havde antændt gulvet i huset. Efter lange overvejelser og bearukratiske kampe kunne parret i 2013 endelig begynde at bygge deres drømmehus op fra bunden på den samme grund.

- Det er en ære at modtage prisen, fordi det har været en lang proces at komme hertil og stå med et færdigbygget drømmehus, siger Martin Joo Kofoed.

Billede

Her ses toppen af vinderhuset på Danavej. Foto: Næstved Kommune


Det forklarede borgmester Carsten Ramussen i begrundelsen for, hvorfor det lige netop var dét hus, dommerkomiteenhavde udpeget som vinder.

- Huset her er et god eksempel på et hus, som både er tilpasset familiens behov og kvarterets historik, siger han.

Parret retter en stor tak til arkitekten bag huset, Michael de Lichtenberg fra Folk Arkitekter, som også var tilstede ved prisoverrækkelsen.

Billede

Stine og Martin Joo Kofoed bor i det hus, der vandt Arkitekturprisen 2019. De er sikre på, at de godt kan finde et fint sted i huset til beviset for, at de bor i et prisvindende hus. Foto: Anders Ole Olsen


En speciel ting ved vinderhuset er blandt andet vinduerne, som alle er placeret eller udformet forskelligt. På den måde får man en varieret oplevelse af lyset gennem hele huset.

Den anden vinder faldt dommerkomiteen noget mere i øjnene. Der er nemlig tale om en bygning i en tredelt figur med stuehus, maskinhus og hestestald i samme bygning. Ved prisoverrækkelsen blev der blandt andet sagt om huset, at det er elegant og underspillet på sammen tid, på den gode måde.

Arkitekten, der har tegnet tre-i-én-bygningen, er Alfred Homann. Han har også har designet husets interiør ned til mindste detalje. Her er der både tale om indbyggede møbler og specialdesignede lamper.

Han var til stede ved prisoverrækkelsen og bukkede taknemmeligt for de 60 fremmødtes bifald.

Billede

Det meget atypiske, tredelte hus er ikke svært at få øje på i landskabet. Huset er fra 1991. Foto: Næstved Kommune 


Den ene var en funkisvilla på Møllevej tegnet af Urban Hansen-Reistrup i 1938. Under renoveringsarbejdet med det meget kasselignende hus er der blevet bevaret mange af de originale detaljer og muligheder i huset.

Den anden vinder af bevaringsprisen var Herluflille Mølle. Den over 150 år gamle er blevet sat i stand ved hjælp af utallige frivillige timers arbejde.

arrow God arkitektur præmieres igen
24. september 2019 kl. 16:31 Opdateret: kl. 13:23
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk