10. december 2018
Energiforbruget i Arena Næstved er stort. Også selv om basketspillerne afgiver en del varme. Foto: Hans Jørgen Johansen
Energiforbruget i Arena Næstved er stort. Også selv om basketspillerne afgiver en del varme. Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Arenaen trækker CO2-regnskabet ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arenaen trækker CO2-regnskabet ned
Næstved - 14. marts 2018 kl. 14:14
Af Anna C. Møhl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Arena Næstved trækker i den helt forkerte retning, når det gælder den kommunale CO2-udledning. Hvert år skal Næstved Kommune indberette den kommunale CO2-udledning til Danmarks Naturfredningsforening (DN). Den seneste opgørelse viser, at der en stigning i el- og varmeforbrug og CO2-udledningen.

Arena Næstved er forklaringen på, hvorfor den samlede miljøbelastning er steget. Trækker man arenaen og kommunens øvrige idrætshaller ud af miljøregnskabet, er energiforbruget faldet. Fra 2015 til 2016 er elforbruget er faldet med en procent, varmeforbruget med en procent og vandforbruget med to procent. CO2-udledningen er isoleret set fra kørsel faldet.

Beretningsmetoden er til debat. Klimakommunerne kan være nok så bevidst om at energi-optimere bygninger, køre i el-biler og arbejde med ressourcebesparelser. Men en ny kommunal idrætshal kan vælte hele CO2-regnskabet. Dels fordi de er selvejende institutioner, der lejes ud til foreninger, er kommunens indflydelse på energi- og vandforbruget begrænset. Desuden er hallernes energiforbrug så meget større end andre institutioners uden at de mange kvadratmeter får en uforholdsmæssig stor indflydelse.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk