4. august 2021
IDMC Gospel Soul Choir fra London gik på scenen i Ny Ridehus som de første lørdag eftermiddag. Der var masser af rytme og glæde - både på scenen og blandt publikum. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

IDMC Gospel Soul Choir fra London gik på scenen i Ny Ridehus som de første lørdag eftermiddag. Der var masser af rytme og glæde - både på scenen og blandt publikum. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Arena-direktør: Bluesfestival tilfredsstillende trods svigtende billetsalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Arena-direktør: Bluesfestival tilfredsstillende trods svigtende billetsalg
Næstved - 04. november 2019 kl. 18:02
Af Mia Than West

Et næsten fyldt Ny Ridehus er bedre end en halvtom Arena Næstved.

arrow Læs også: Hjælp kulturcenter med at pynte juletræer og få en gratis julemiddag

Det må være konklusionen efter to dage med masser af blues på programmet på Grønnegades Kaserne Kulturcenter.

Selv om der ikke lige frem var rift om pladserne foran scenen lørdag eftermiddag, da IDMC Gospel Soul Choir fra London gik på scenen som de første, var der masser af rytme og glæde både på scenen og blandt de gæster, der havde valgt at ankomme om eftermiddagen.

John Fisher, der dirigerede koret, havde taget masser af kærlighed med, og han fik publikum til at rykke tættere på scenen og synge med på sange som »Higher higher«.

Undervejs fortalte han små anekdoter og jokes til publikums store fornøjelse.

- We have nothing to do with Brexit, lød det blandt andet fra John Fisher.

Selv om Benny Bruhn og Christian Fogt Andersen fra henholdsvis København og Lolland ikke kendte til mange af de navne, der optrådte lørdag til Blues Paradise, var de sammen med deres hustruer taget til Næstved for at høre noget god musik.

- Jeg kender ikke rigtig noget af det. Det er bare hyggeligt. Min kone hører lidt af det på Spotify, lød det fra Benny Bruhn, der klappede med undervejs og havde - lige som mange andre blandt publikum - svært ved at stå stille.

Arena Næstved debuterede sidste år med festivalen Blues Paradise, men billetsalget gik ikke som forventet. Bluesfestivalen blev hovedårsagen til, at arenaen ikke var i stand til at levere et overskud i 2018. Festivalen kostede arenaen cirka 700.000 kroner.

Alligevel valgte arenaen at forsøge sig med endnu en festival i år med flere store navne på programmet. Også denne gang har det været svært at sælge billetter. Arena Næstved valgte derfor i slutningen af september at flytte to-dages festivalen til Grønnegades Kaserne Kulturcenter.

- Det er damage control på den gode måde. Det havde selvfølgelig været sjovere med en udsolgt Arena. Vi har fået det absolut bedste ud af situationen, siger direktør i Arena Næstved, Jakob Brixvold, der samlet set er tilfreds med afviklingen af festivalen.

- Plan b er lykkes. Det er tilfredsstillende i forhold til de ændringer, vi har foretaget. Det er jo ikke tilfredsstillende i forhold til det oprindelige udgangspunkt, siger han.

Det var muligt at købe endagsbilletter eller partoutbilletter til begge dage. Jakob Brixvold kan ikke give et præcist tal på, hvor mange billetter der i alt er solgt. Han vurderer, der har været omkring 500 koncertgæster både fredag og lørdag.

Der var flest om aftenen, og mange kom langvejs fra. Direktøren i Arena Næstved har talt med gæster fra fem nationer: Danmark, Sverige (Skåne), USA (Oregon), Finland og Italien.

- Stemningen var rigtig god. Det gik helt vildt fedt. Jeg synes virkelig, vi har skabt noget stort, siger Jakob Brixvold, der dog ikke forventer, at Blues Paradise giver overskud i år.

- Vi har strammet livremmen og gjort nogle tiltag, som gør, at vi kommer ud med skindet på næsen. Det koster penge det her. Hvor meget ved vi ikke endnu.

arrow Ingen falske billetter til udsolgt koncert
18. november 2019 kl. 05:54 Opdateret: kl. 20:19
arrow Martin Nørgaard lagde vejen forbi Grønnegades Kaserne Kulturcenter
10. oktober 2019 kl. 12:56 Opdateret: kl. 14:56
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk