17. oktober 2021
Anette Brix (K), formand for Beskæftigelses- og Uddannelsesudvalget, har sat behovet for at finde den rette arbejdskraft på dagsordenen ved næste møde i det lokalpolitiske dialogforum. Privatfoto
Anette Brix (K), formand for Beskæftigelses- og Uddannelsesudvalget, har sat behovet for at finde den rette arbejdskraft på dagsordenen ved næste møde i det lokalpolitiske dialogforum. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Arbejdskraft på dagsordenen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Arbejdskraft på dagsordenen
Næstved - 07. september 2021 kl. 09:29
Af Helle Hansen

I sidste uge fik Næstved Kommune et gok i nødden, når det gælder arbejdskraft. Nu er emnet på dagsordenen flere steder.

arrow Læs også: Færre om (ud)buddet

At bliver nummer 90 ud af 93 deltagende kommuner på området arbejdskraft i Dansk Industris undersøgelse af erhvervsvenligheden i de danske kommuner er ikke godt nok, så nu tages problemet op blandt andet på mødet på mandag i kommunens Økonomiudvalg og i oktober i det såkaldte lokalpolitiske dialogforum.

Virkelig alvorligt

- Det er da virkelig alvorligt, siger Anette Brix (K), formand for kommunens beskæftigelses- og uddannelsesudvalg, om placeringen som nummer 90 på det meget vigtige område.

I undersøgelsen dækker området arbejdskraft over to spørgsmål til de lokale virksomheder samt statistik på beskæftigelsesområdet, som hver vægter 50 procent.

Spørgsmålene til virksomhederne handler om tilfredsheden med kommunens indsats for at tiltrække og sikre kvalificeret arbejdskraft samt jobcenterets samarbejde med virksomhederne. På det sidste spørgsmål er Næstved faldet fra at være nummer 56 sidste år til nummer 71 i år, mens Næstved nu ligger på en placering tæt på nummer 90 hvad angår sikringen af den kvalificerede arbejdskraft.

- Vi skal finde ud af, hvad der ligger bag de tal. Finde ud af, hvor det er, vi ikke lykkes. Og små må vi smøge ærmerne og gøre det bedre, siger Anette Brix.

I det store forum

Allerede på mandag er Næstved Erhvervsforening og Dansk Byggeri indkaldt til mødet i Økonomiudvalget for at komme med deres bud på, hvor det går galt (se andetsteds på siden).

Og til det næste møde i lokalpolitiske dialogforum har beskæftigelses- og uddannelsesudvalget sat punktet om at finde arbejdskraft til de lokale virksomheder på dagsordenen.

Lokalpolitisk dialogforum
Lokalpolitisk dialogforum mødes to gange om året. I dette forum sidder folk fra:

  • Beskæftigelses- og Uddannelsesudvalget
  • Næstved Erhverv
  • Næstved Erhvervsforening
  • Fagforeningernes Hovedorganisation (FH)
  • Akademikerne
  • Handicaporganisationerne

- Jeg tror ikke, at manglen på arbejdskraft i Danmark stopper foreløbig, og derfor skal vi sammen med virksomhederne finde løsninger på, hvordan vi på lokalt niveau kan sikre at virksomhederne får den arbejdskraft, de har brug for, siger Anette Brix.

Beskæftigelsesplanen for 2022 er også på dagsordenen på dette møde.

Jobcenteret

Hvad angår det andet spørgsmål om jobcenterets samarbejde med virksomhederne, så stemmer den lave placering ikke overens med en måling, som Kommunernes Landsforening (KL) har lavet for Næstved Kommune.

Undersøgelsen lavet i første og andet kvartal og er lige ved at blive færdiggjort.

Ud af besvarelserne fra 226 virksomheder - det er kun en besvarelsesprocent på 31 procent - er 79 procent tilfredse eller meget tilfredse med samarbejdet med jobcentret, mens 5 procent er utilfredse eller meget utilfredse. 81 procent af virksomhederne svarer , at det er sandsynlig eller meget sandsynligt, at de vil anbefale samarbejdet med jobcentret til andre.

De ufaglærte

Den lave ledighed gør det svært at finde de rigtige personer til de ledige job, og lige nu arbejder man i Næstved Kommune på at opkvalificere de ufaglærte.

Kommunen har ansat en uddannelsesambassadør, som skal hjælpe ledige borgere og andre med at finde vej til lige netop den uddannelse, der giver den pågældende et arbejde.

Og kommunen er ved at søsætte et samarbejde med VUC, som skal få flere borgere screenet i forhold at læse og stave og digitale udfordringer, da virksomhedernes forventninger til de basale kompetencer er stigende.

- Så mine forventninger til målingen i 2022 er, at vi igen er på vej fremad, siger Anette Brix.

arrow Næstved falder i DIs erhvervsklima
02. september 2021 kl. 04:38 Opdateret: kl. 17:23
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk