27. juli 2021
Parkland Maskinfabrik er en af de 10 lokale virksomheder, som er kommet gennem nåleøjet og nu skal deltage i første runde af »Kom-Løft Sjælland«.
gallery icon

Se billedserie

Parkland Maskinfabrik er en af de 10 lokale virksomheder, som er kommet gennem nåleøjet og nu skal deltage i første runde af »Kom-Løft Sjælland«.
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ansøgninger gav bonus: 10 lokale virksomheder med i første runde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ansøgninger gav bonus: 10 lokale virksomheder med i første runde
Næstved - 20. april 2021 kl. 16:28
Af Helle Hansen

Der står i den grad Næstved på første runde af det regionale projekt »Kom-løft Sjælland«. Næstved Erhverv har hjulpet 10 lokale virksomheder med at skrive deres ansøgninger til projektet, og alle 10 er kommet med.

arrow Læs også: Emerson vil være grøn i et sort miljø

- Der synes jeg da, at vi er kommet lidt på landkortet, siger en glad Rune Nygaard Lerke fra Næstved Erhverv.

I alt er der 13 eller 14 virksomheder med i den første af de i alt fire runder af projektet. Her er tale om et samarbejde mellem DTUs Engineering Technology og Næstved Erhverv samt tre andre erhvervscentre på den sydlige del af Sjælland.

Tager udgangspunkt i virksomheden

Formålet er at hjælpe små og mellemstore virksomheder med at fastholde og udvikle deres aktiviteter på trods af coronakrisen.

- Det er virksomheden selv, der kommer med problemstillingen, som DTU så hjælper med at løse, så det tager virkelig udgangspunkt i virksomheden, pointerer Rune Nygaard Lerke.

Projektet har en værdi af 60.000 kroner eller mere for hver af de deltagende virksomheder. Udvikling og forbedring af eksisterende produkter, markedsudvikling eller trimning af arbejdsgangene er nogle af de områder, som kommer i spil, og i denne uge planlægges de lokale forløb ved møder på virksomhederne med DTUs konsulenter.

Spænder bredt

Næstved Erhverv holdt virtuelt informationsmøde om projektet, hvor omkring 20 virksomheder deltog. Der er også flere lokale virksomheder, som godt vil søge om at være med i anden runde af projektet. Hvert forløb varer mellem seks og 12 uger, og første runde går i gang til maj.

Projektet er rettet mod SMVer, hvilket dækker virksomheder op til 250 ansatte.

- Lokalt spænder vi meget bredt. Den mindste deltager er en enkeltmandsvirksomhed. Den største er Emerson, siger Rune Nygaard Lerke. Emerson har omkring160 ansatte på Åderupvej.

Artiklen fortsætter under billedet.

Også det lille men ambitiøse MyDietPal drevet af Chano Nielsen er med i projektet. Foto: Helle Hansen

De 10 deltagende virksomheder

Her fra kommunen er det følgende 10 virksomheder, der deltager: Alpha-elektronik, Emerson/Damcos, FreezeTeq, HD Bygy, Iungo, Materialepladsen, MyDietPal, ParkLand Maskinfabrik, Saluminati og Team Tvilling.

- Det er ret forskelligt, hvad det er, de ønsker at udvikle på, oplyser Rune Nygaard Lerke og nævner digitalisering, produktudvikling og mere procesorienterede ting, som nogle af områderne.

Deltagerantallet fra hver virksomhed kommer an på virksomhedens behov, og deltagende virksomheder får også adgang til værksteder og laboratorier på DTUs campus i Ballerup. DTUs udbytte bliver en viden om, hvordan det pt. står til i branchen og hvad behovene er i moderne tid.

Flere runder

Er man som lokal virksomhed interesseret i at komme med i en af de kommende runder af projektet, så er det muligt at sende ansøgninger inden 1. august i år, 1. marts eller 1. august næste år.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk